На Слов’янському напрямку українські воїни змусили окупантів тікати, – Генштаб

897 0
Російські окупанти несуть втрати на всіх напрямках, де тривають бойові дії.
Фото: Associated Press

Фото: Associated Press

Росіяни продовжують зосереджувати свої зусилля на встановленні повного контролю над територією Донеччини, утриманні захоплених районів Херсонської, частини Харківської, Запорізької та Миколаївської областей, також намагаються відновити боєздатність універу ТС, які зазнали втрат. На кількох напрямках окупанти вели наступальні бої, проте безуспішно. А на Слов’янському напрямку ЗСУ змусили ворога тікати. Про це повідомили у ранковому зведенні Генштабу.

Так, на Волинському та Поліському напрямках ситуація залишається без суттєвих змін, підрозділи Збройних Сил Республіки Білорусь виконують завдання щодо посилення захисту відрізку білорусько-українського кордону у Брестській та Гомельській областях.

Читайте також: «День Незалежності для росії – як кістка в горлі, треба бути готовим до всього», – експерт

На Сіверщині рф продовжує утримувати окремі підрозділи Західного військового округу в прикордонних районах Брянської та Курської областей з метою демонстрації присутності та стримування дій підрозділів Сил оборони. Ворог обстріляв населений пункт Товстодубове Сумської області зі ствольної артилерії.

На Слобожанському напрямку війська противника ведуть бойові дії з метою утримання раніше окупованих ліній.

На Харківському напрямку окупанти обстріляли райони Одноробівка, Карасівка, Борщева, Перемоха, Руська Лозова, Замулівка, Базаліївка, Пушкарне, Моспанове, Слобожанське, Гусарівка та Чепіль зі ствольної та ракетної артилерії. Ворог завдав авіаудари поблизу Моспанове, Гусарівки та Прудянки. Провели повітряну розвідку БПЛА поблизу Деменціїївки.

За інформацією Генштабу, на Слов'янському напрямку ворог вів артилерійський вогонь поблизу Краснопілля та Мазанівки. Намагався провести розвідку біля Богородичного. Українські воїни завдали окупантам вогневої шкоди та змусили їх втікати.

На Донецькому напрямку агресор продовжує активні дії на Бахмутському та Авдіївському напрямках.

На Краматорському напрямку росіяни здійснили обстріли зі ствольної та ракетної артилерії в районах Сіверська, Закитне, Роздолівки. Провели повітряну розвідку БПЛА поблизу Званівки та Райгородок.

На Бахмутському напрямку обстріли зафіксовано в районах населених пунктів Бахмут, Соледар, Зайцеве та Білогорівка. Окупанти вели наступальні бої в напрямку Бахмутське та Кодема, але успіху їм не вдалося досягти.

На Авдіївському напрямку ворог обстріляв артилерію різних типів поблизу Мар'їнки, Піського, Нетайлово, Краснохорівки та Залізне. Здійснив авіаудар поблизу Невельське. Також вів наступальні бої в напрямку населених пунктів Піски та Невельське, але не мав успіху.

Читайте також: «Ціль росії в цій війні – вкрасти наше майбутнє», – отець Михайло Димид  

На Новопавлівському напрямку внаслідок пожежі постраждали райони Костянтинівки та Вугледар.

На Запорізькому напрямку росія обстріляла артилерією різних калібрів в районах населених пунктов Малі Щербаки, Шевченкове, Залізничне, Червоне, Времівка, Ольхівське та Орестопіль. Окупанти нанесли авіаудари поблизу Ольхівське та Новополе, провели повітряну розвідку БПЛА поблизу Щербаків, Степове та Василівки.

На Південнобухському напрямку ворог продовжує зосереджувати свої зусилля на утриманні окупованих областей та стримуванні дій Сил оборони. Росіяни використовували ствольну та ракетну артилерію для обстрілів районів населених пунктів Степова Долина, Нова Зоря, Таврійське, Засіля, Новомиколаївка, Широке, Кобзарці, Партізанське, Лозове, Біла Криниця, Добрянка, Осокорівка, Потьомкіне та Трудолюбівка. Нанесли авіаудари поблизу Потьомкіного та Лозового. Проводили повітряну розвідку БПЛА в районах населених пунктів Сухи Ставок та Велике Артакове.

Морське угруповання ворога у водах Чорного та Азовського морів зосереджує свої основні зусилля на блокуванні цивільного судноплавства у північно-західній частині Чорного моря та пошкодженні військових об'єктів та елементів Рейн.

У Генштабі зазначають, що російські окупанти несуть втрати на всіх напрямках, де тривають бойові дії.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!