На Соборній таки ліквідують пішохідний перехід, на якому загинула жінка

4658 0
Смертельна аварія на переході трапилася ще в жовтні.
Фото: Google-maps

Фото: Google-maps

Сьогодні, 6 лютого, міська комісія з безпеки дорожнього руху залишила чинним своє рішення про ліквідацію пішохідного переходу на площі Соборній.

Відповідне рішення ухвалили ще 21 листопада після смертельної аварії з ініціативи депутата міськради Юрія Кужелюка, який вважає пішохідний перехід небезпечним. Пізніше, 5 грудня, комісія вирішила тимчасово не ліквідовувати перехід, а відправити своє попереднє рішення на юридичне доопрацювання, аби визначити, чи немає в ньому порушення законодавства, зокрема норм ДБН. Крім цього, на переході мали визначити інтенсивність руху.

Читайте також: Чому потрібно повернути пішохідний перехід на площі Соборній

Після цього Юрій Кужелюк повторно звернувся до комісії з безпеки дорожнього руху, аби ліквідувати перехід. Юридичний департамент не зміг дати оцінку цього рішення, оскільки воно є в компетенції комісії. За словами заступника міського голови з питань ЖКГ Сергія Бабака, за регламентом комісії немає причини розглядати це рішення повторно, тому чинним залишили перше — ліквідацію. Невдовзі Галицька районна адміністрація має прибрати відповідні дорожні знаки, після чого рішення вступить у дію.

Нагадаємо, 31 жовтня на пішохідному переході на Соборній вантажівка збила жінку, яка загинула на місці.

Вікторія Ейсмунт

Нагадаємо, що Tvoemisto.tv оголосило у Львові Рік комфортного пересування. Наша редакція закликає ділитись своїм ментальним простором та долучитись до покращення міської мобільності Львова. Свої ідеї та пропозиції можна надсилати за адресою: Tvoemisto.tv@gmail.com, у темі листа зазначити «Рік комфортного пересування у Львові». Важливі думки ми опублікуємо на сайті та озвучимо під час експертних дискусій. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!