На сьогодні у Львові ліцензований лише 371 автомобіль таксі

2029 0
У Львові взялись за впорядкування таксоперевезень. Відтак, міський голова Андрій Садовий видав 2 розпорядження, які врегульовують це питання. Відповідно до одного із них у місті створено робочу групу з питань облаштування стоянок таксі. З кінця липня вона здійснює об’їзд запропонованих ділянок. Згідно з іншим розпорядженням мера, у місті створено мобільну групу з питань контролю за таксомоторними перевезеннями. Вона перевірятиме документи перевізників і виявлятиме серед них нелегальних.

«Відповідно до розпорядження міського голови №234, було створено мобільну групу з питань здійснення контролю за таксомоторними перевезеннями у Львові. До її складу входять працівники управління транспорту та зв’язку Львівської міської ради, управління «Укртрансінспекція», відділу державної служби боротьби з економічною злочинністю міського управління МВС та представники відділу ДАІ міста Львова. Завдання мобільних груп - виявлення порушників чинного законодавства у сфері таксоперевезень. Першочергово група при відсутності документів, видаватиме офіційне попередження та пропонуватиме легалізувати свою діяльність. Якщо ж за місяць-два подібне повториться вдруге, то перевізник буде змушений заплатити штраф", – розповів начальник управління транспорту та зв’язку ЛМР Віктор Щир.

Основним акцентом перевірок буде наявність ліцензій, таксометра та інших необхідних для здійснення діяльності в сфері таксоперевезень дозвільних документів чи технічних приладів, інформує прес-служба Львівської міськради.

Вказані перевірки будуть проводитись згідно з графіком та позапланово.

Також на сьогодні працівники управління транспорту та зв’язку ЛМР спільно з працівниками ДАІ проводять обстеження дорожньо-вуличної мережі щодо створення місць для паркування таксі. Після затвердження стоянок таксі, з перевізниками будуть укладатись договори на користування цими місцями для стоянки таксі, вони будуть укладатись тільки з легальними перевізниками.

В перспективі буде розроблено положення, де будуть зазначені вимоги до перевізників, а саме: наявність таксометрів на кожному авто, інформації про перевізника, інформацію про вартість проїзду, зовнішній брендовий вигляд авто, який буде розроблено кожним перевізником окремо, на перспективу оновлення автопарку та інші.

Як повідомив провідний спеціаліст, інженер відділу транспорту ЛМР Олег Партика, у перевізників є напрацьовані майданчики, тому важливо – дати їм можливість висловити свої пропозиції.

«Поки перелік місць надали 6 ліцензованих перевізників. Очікуємо на пропозиції решти», – зазначив Олег Партика. Після об’їзду ділянок остаточний перелік стоянок мають погодити з ДАІ, потім – винести на засідання виконавчого комітету ЛМР.

Згідно з іншим розпорядженням мера, у місті створено мобільну групу з питань здійснення контролю за таксомоторними перевезеннями. Вона перевірятиме документи перевізників і виявлятиме серед них нелегальних. Відтак, було розроблено графік здійснення рейдів на 3 місяці, за яким працівники управління транспорту та зв’язку ЛМР спільно з ДАІ та Укртрансінспекцією патрулюватимуть усе місто.

«Ця проблема загально відома, починаючи від технічного стану й оформлення, які в більшості випадків не відповідають законам про автомобільний транспорт. Окрім цього в нас зменшилась кількість транспорту, який працює легально, тобто перевізники відходять від виконання певних умов, які б, в першу чергу, гарантували безпеку пасажирів і належну культурну обслуговування, а також економічна складова - сплата податків та інші речі.

На сьогодні в нас є лише 170 ліцензіатів і 371 автомобіль ліцензований у Львові. Як правило, усі інші діють поза межами законодавчої бази. Тобто, фактично усі, крім цих ліцензованих авто, щоденно здійснюють правопорушення. В першу чергу, нас турбує питання забезпечення безпеки перевезень, забезпечення здоров’я пасажирів. Тому ми спільно вже проводили рейдові перевірки, вони давали певні позитивні результати, але їх потрібно проводити системно. Ті, хто мають необхідні виробничі бази для контролю технічного стану авто, стану здоров’я водіїв, проводять перевірки професійної підготовки водіїв і діють в законодавчому полі - будуть ліцензовані й на законних підставах зможуть здійснювати таксомоторні перевезення.

На сьогоднішній день є певні прогалини у законодавстві, які дають можливість інформаційно-диспетчерським службам залучати перевізників, які є неліцензовані. Це також є одна із основних проблем, які ми будемо відстежувати», – розповів Володимир Гавуляк, головний спеціаліст управління «Укртрансінспекція».

На перевізників без ліцензії очікуватиме покарання.

«При відсутності документів, видаватимуть офіційне попередження. Якщо ж за місяць-два подібне повториться вдруге, то перевізник буде змушений заплатити штраф», - розповів Олег Партика. Виїзди здійснюватимуть 2-4 рази на місяць, згідно з графіком. Окрім цього, відбуватимуться і позапланові перевірки.

«Варто зазначити, що облаштування парковок для таксі одразу не дадуть шалених результатів, це буде відбуватись поступово, але люди, які захочуть легалізувати свій бізнес, будуть бачити привілеї законних перевізників, які мають свої визначені місця для паркування. Це має зацікавити багатьох таксоперевізників», - додав Віктор Щир.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!