На стоянці на Валовій побільшає паркувальників та запросять ДАІ

2182 0
Через безлад, який створюють водії з паркуванням на території платного паркінгу на вулиці Валовій у Львові, ЛКП «Львівавтодор» планує провести експеримент. Два тижні тут мало б чергувати більше паркувальників, а також до цього процесу хочуть долучити працівників ДАІ. Кінцеве рішення щодо цієї ініціативи мають прийняти на початку наступного тижня.

Про це у коментарі tvoemisto.tv повідомив начальник відділу паркування ЛКП «Львівавтодор» Сергій Париляк.

На зауваження про те, що багато водіїв скаржаться на безладне паркування на Валовій і на те, що паркувальник не може при в’їзді на паркінг сказати, скільки є вільних місць, Сергій Париляк відповів: «Навіть коли паркувальник каже, що немає вільних місць, водії проїжджають «на 5 хвилин» і йдуть вирішувати свої справи. Тому у вівторок на нараді плануємо обговорити, як би підсилити цей паркінг, і звернемось до ДАІ, аби нам на допомогу надали працівників». Наразі тут працює касир і два паркувальники.

Наводити лад евакуатором на території паркінгу на Валовій незручно, додає чиновник, адже він надто великогабаритний.

Сергій Париляк зауважив, що постанова Кабміну, яка регламентує платне паркування, взагалі передбачає світовий досвід паркування – автоматизовані процеси і відсутність паркувальників. Проте львів’янам іноді доводиться допомагати з паркуванням.

Також Сергій Париляк нагадав, що на інших вуличних стоянках, де встановлені паркомати і немає паркувальників, водії намагаються уникнути оплати. Втім, каже, що тепер ЛКП «Львівавтодор» отримало відповідні повноваження від Львівської міської ради і може складати протоколи про адміністративне правопорушення на таких водіїв.

«Тому нехай такі водії чекають додому «листи щастя»… Взагалі, якщо люди думають, що ми, як оператор паркування, нічого не платимо міській раді, то дуже помиляються. Наприклад, за стоянку на проспекті Шевченка ми щомісяця маємо спалити в міський бюджет 10 тисяч гривень паркувального збору за землю», – сказав Сергій Париляк.

Читайте також: У Львові хочуть збільшити плату за паркування у центрі на вихідних


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!