Політична реклама

На сцену львівського Євромайдану щомісяця витрачали 100 тис. грн

1688 0
Сцену львівського Євромайдану прибрали, бо її обслуговування надто дороге. Разом із сценою забрали і Монумент пам’яті загиблим майданівцям.

Те, що забрали серце львівського Майдану, обурило декотрих львів’ян, повідомляє Zik. Натомість організатори кажуть, Майдан недоречний під час святкування Дня народження міста. Щомісяця на сцену витрачали близько 100 тис. грн.

Майдан у Львові стартував 21 листопада. Саме тоді студентська молодь зібралася біля пам’ятника Тарасу Шевченку.  Як тільки студенти  вийшли на львівський майдан, одразу з’явились організатори, які поставили сцену, апаратуру та наметове містечко.
Щодня майданівцям надходили пожертв на суму до 50 тисяч гривень. На що саме витрачали їх – досі точного звіту немає. Лише фото в соціальних мережах.

Співорганізатор львівського Євромайдану Роман Брезіцький зауважує: «Фінансування надходило від окремих меценатів – бізнесменів, фінансових середовищ, частково погашали витрати із пожертвувань людей. Основний фінансовий ресурс тратився на перевезення людей, особливо на початках. Першочергово стояло завдання  –  оплата персоналу».

Львівський Євромайдан охороняли спеціально наймані люди, їхню зарплату також оплачували з майданівських коштів.

За словами Брезіцького, за сцену, звук та екран гроші платило підприємство одного з організаторів.

Останній місяць сцену Євромайдану використовували здебільшого для промов і виступів у час свят. Коли її розібрали, забрали й Монумент пам’яті загиблих під час сутичок у Києві.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!