На Сумщину зайшли ворожі війська з росії

4963 0
Окупанти відкривають хаотичний район по людях.
Фото: defence-ua.com

Фото: defence-ua.com

У Сумську область зайшла велика кількість ворожих військ з території росії. Про це повідомляє голова Сумської обласної військової адміністрації Дмитро Живицький.

За його словами, у Конотопському районі з території росії зайшло чимало ворожого війська. Сформований умовний «коридор», через який відбувається постійний рух військової техніки з Київської та Чернігівської областей у зворотному напрямку на Росію.

Читайте також: Російські війська відходять з Чернігівської області

«Росіяни дуже бояться місцевих жителів і наших військових, тому відкривають хаотичний вогонь по людях, які з’являються біля цієї техніки або вздовж руху колон», – каже Дмитро Живицький.

У Бурині 1 квітня окупанти обстріляли будинки мирних жителів. Один чоловік отримав вогнепальне наскрізне поранення, він госпіталізований. Також ворожі війська обстріляли цивільну машину з людьми – двох осіб із вогнепальними пораненнями госпіталізували. Напередодні, 31 березня, до лікарні району доправили місцевого жителя, який потрапив під ворожий обстріл у селищі Дубов’язівка, 1 квітня чоловік помер.

У Шосткинському районі ввечері 31 березня між Білопіллям та Путивлем російські військові затримали цивільну машину з людьми, у них забрали телефони та обіцяли дати їм місце для ночівлі. Але після цього зв’язок із затриманими зник. Станом на 1 квітня їх місце перебування невідоме, телефони вимкнені.

У Сумському районі окупанти вели хаотичний вогонь по с. Басівка, пошкоджені нежитлові приміщення.

Читайте також: Ворог завдав удару трьома ракетами по Одещині. Є постраждалі

Також 1 березня стало відомо, що до російського полону потрапив військовий Збройних сил України. За словами Живицького, довгий час хлопець не виходив на зв’язок із рідними, а 1 березня його матері надійшло відео у вайбері, що сина захопили в полон.

Нагадаємо, що уночі та під ранок війська рф завдали ракетних ударів по Полтаві, Кременчуку, а також Кривому Розі та Дніпрі. Під ворожий обстріл потрапили житлові будинки та інфраструктурні об'єкти.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!