Політична реклама

На свята у Львові найчастіше грабують квартири у спальних районах

1313 0
Тривалі свята – це сезон для квартирних крадіїв.За статистикою правоохоронців, найчастіше жертвами крадіїв стають мешканці спальних районів, і традиційно – у вихідні та свята.

Вдається розкрити близько 30% таких злочинів.

«Як правило, злодії день-два приглядаються до квартири, щоб вивчити, хто проживає в домі, коли помешкання залишається без нагляду. Часто крадії  маскуються під ремонтників інтернету, працівників пошти тощо. Таким чином стараються під якимось приводом перевірити, чи залишився хтось удома», – розповів  начальник кримінальної міліції Львова Павло Герасим.

Важливо, кажуть у міліції, аби сусіди під час вашої відсутності були небайдужими до того, що відбувається у будинку.

Серед найпоширеніших способів уберегти помешкання від крадіїв – сторожовий собака, встановлення відеонагляду чи сигналізації. А ринок охоронних послуг пропонує програму, яка дозволить відстежувати ситуації в квартирі через мобільний телефон.

«Господар помешкання, не залежно від місця перебування, отримуватиме максимум інформації про стан квартири. Встановлюються датчики охорони, що реагують на рух, на температурні умови, момент відчинення дверей тощо. Вони і передають усю зафіксовану інформацію власнику квартири», – пояснив співвласник магазину засобів технічної охорони Тарас Вітик.

Вартість такого пристрою для двокімнатної квартири близько 3 тисяч грн.

Джерело: Zik


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!