На Сихові для львів’ян будують безкоштовний спортивний комплекс

7723 0
Ще у 2015-му році місто розпочало проектування та будівництво спорткомплексу на базі школи № 95, що знаходиться у Сихівському районі Львова на вул. Івана Кавалерідзе, 15. Цьогоріч на продовження робіт виділили 2 мільйони гривень. Користуватися комплексом зможуть не тільки школярі, а й мешканці мікрорайону і міста загалом.
фото: www.youtube.com

фото: www.youtube.com

Новий комплекс будують на території колишнього спортивного майданчика біля 95-ї школи. У планах міської влади передати його на баланс цієї школи, оскільки він розташовується на ділянці землі, що належить їй. Про це повідомила у коментарі для Tvoemisto.tv Зоряна Довганик, в.о. начальника управління освіти Львівської міськради.

За її словами, там облаштують майданчики для ігрових видів спорту на піщаній основі, побудують закриті приміщення спорткомплексу, де будуть спортзали з трибунами й підсобні приміщення, душові кабінки, санвузли.

«Це планували для дітей шкільного віку, але спортивна інфраструктура може бути використана іншими львів’янами, зокрема молоддю. Для учнів навчального закладу користування комплексом однозначно буде безкоштовним», - пояснила Зоряна Довганик.

Керівництво спорткомплексу складатиме графік: у час, коли приміщення не потрібні школярам, ними зможуть вільно користуватися спортивні секції, гуртки тощо. Крім того, у вільний час його відвідуватимуть мешканці мікрорайону. 

Зараз вже практично повністю збудована й накрита будівля спорткомплексу. Поля облаштовуватимуть в останню чергу, бо зараз потрібен доступ техніки для будівництва приміщень. Його відкриють одразу в повному об’ємі, а не поступово, щоб люди могли вільно ним користуватися.

Нагадаємо, цьогоріч у Галицькому районі відремонтують площу Франка. Як уточнили в департаменті житлового господарства та інфраструктури Львівської міськради, на цій ділянці проведуть реконструкцію інженерних мереж, трамвайних колій та дорожнього покриття площі. Наразі у міському бюджеті на ці роботи передбачено 15 мільйонів гривень. Крім того, Залізничний район отримає дорогу на Рясне, пішохідний міст і нову колію до вокзалу.

Спілкувалася Людмила Рубцова


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!