На Сихові не будуватимуть торгового центру, проти якого виступили мешканці

2196 0
У Львові на Сихові не будуватимуть торгового центру у сквері на проспекті Червоної калини, що викликав обурення місцевих мешканців. Люди вимагали, аби тут залишився сквер. За рішенням суду, будувати тут нічого не будуть.
Фото: shapovalov.co.ua

Фото: shapovalov.co.ua

Львівський апеляційний адміністративний суд відхилив скаргу підприємця, який планував збудувати торгово-розважальний комплекс між «Зубра-центром» (просп. Червоної Калини) та житловими будинками, пише ZAXID.NET.

Проти забудови ще в травні повстали місцеві мешканці, оскільки вважали, що комплекс постане на місці скверу, де вони гуляють з дітьми. Люди навіть зруйнували огорожу потенційного будівельного майданчика.

Крім цього, мешканці вже мають сумний досвід сусідства з підприємцем. Тепер, розповідають, будівельні роботи припинились, натомість за облаштування скверу взялись самі мешканці.

«Ми посадили дерева, поставили лавки та смітники. До того часу ніхто цього не зробив, мешканці зібралися коштами і ми це зробили лише за кілька місяців», – розповіла мешканка Сихова Наталя Піпа.

Нагадаємо, 10 липня виконавчий комітет Львівської міськради скасував наказ директора департаменту містобудування ЛМР від 2013 року, яким було затверджено необхідні умови та обмеження на проектування і будівництво чотириповерхового офісного центру на просп. Червоної Калини, 109 у Львові. Люди заявляли, що готові відстоювати сквер у суді.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!