На Сихові планують облаштувати додаткові підземні укриття

1444 0
Низка будинків колись будувалися виключно з технічним поверхом, які не підходять під укриття.
Фото: ілюстративне/УНІАН

Фото: ілюстративне/УНІАН

У ЛЬвові планують облаштувати додаткові підземні укриття у мікрорайонах, де їх недостатньо. Зокрема, йдеться про ділянки на Сихові. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.

«Ми зараз аналізуємо ситуацію по різних районах Львова, бо в нас під час перших місяців російської агресії багато укриттів в школах використосвували мешканці сусідніх будинків. Із 1 вересня почнеться навчання офлайн, і ці сховища будуть використовувати учні, тому виникає проблема. Мешканці повинні все-таки звернути увагу на підвальні приміщення своїх будинків і привести їх до пуття. Якщо з тих чи інших причин в цьому районі нема достатньо укриттів, то ми нині розглядаємо можливості вибудувати окремі укриття, які мають мати подвійне призначення»,  каже він.

Читайте також: Експерт про те, чи варто купувати долар зараз та що буде з валютою незабаром

За його словами, укриття має паралельно слугувати парковкою. Декілька таких ділянок розглядають на Сихові, оскільки там чи не найбільша проблема. Низка будинків колись будувалися виключно з технічним поверхом, які не підходять під укриття.

Нагадаємо, що у Львові розробляють комплексну програму, яка б зробила можливим використання альтернативних джерел опалення. Йдеться про опалювання дровами, відходами деревини, вугіллям тощо.
Ольга Коваль

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!