На Сихові мешканці облаштували спортивний майданчик з професійним покриттям

5498 0
На Сихові у Львові за кошти місцевих підприємців облаштували сучасний спортивний майданчик з професійним пластиковим покриттям. Майданчик за адресою пр-т. Червоної Калини, 39 обгородили, встановили там нові баскетбольні щити та футбольні ворота.
Фото: tvoemisto.tv

Фото: tvoemisto.tv

Наразі майданчик дофарбовують та доставляють лавочки, а в суботу, 2 серпня, о 10:00 його офіційно відкриють, повідомив tvoemisto.tv ініціатор проекту, голова правління ОСББ «МЖК-1» Любомир Бокало.

«До того тут був дитячий спортивний майданчик, покритий асфальтом. Діти просили оновити його не один рік. Треба було хоч би обгородити, бо позаду майданчика є пісочниця і м’ячі вилітали за межі майданчику», - розповів він.

Відтак, поставили огорожу, зробити дренаж і підняли майданчик до певного рівня.

«Складно було вирішити питання з покриттям: яке покриття ставити, де його шукати? Трава служить лише один рік, а резина не придатна до волейболу та баскетболу. Знайшли фірму у Моршині, яка виготовляє професійне пластикове покриття. Вартість його - 240 грн за квадратний метр. Покриття прибирає воду. Його використовують гандболісти збірної України. У Львові такого покриття ще ніде немає. Нам зробили суттєву знижку і ми його закупили», - розповів Любомир Бокало.

Читайте також: У фонтані біля Діани у Львові з’явилися золоті рибки

Кошти на відновлення майданчику дали підприємці Сихівського району. Ремонт планували зробити за два тижні, але він затягнувся на півтора місяці. Мешканці району, за словами ініціатора, самі приходили на майданчик і допомагали, хто як міг. А діти навіть хотіли організувати охорону, оскільки один новий смітник з майданчика вже крали.

Тепер майданчик пристосований до гри у баскетбол, волейбол, теніс та мініфутбол. Його освітили з трьох сторін, а електричні опори винесли за межі. На облаштування витратили 250-270 тис. грн.

У планах активістів реконструювати ще один спортивний майданчик в дворі за адресою вул. Довженка, 3.

Читайте також: У Львові у бібліотеці для дітей проводять заняття на літній терасі 

Окрім того, поруч з новим майданчиком за кошти підприємців встановили нову гойдалку з накриттям, де може сісти мама з дитиною, або одночасно троє дітей. Такі гойдалки хочуть поставити у кожному з трьох дитячих майданчиків, які є на території ОСББ.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!