На Сихові у Львові з'явиться Хресна дорога та зона відпочинку

3483 0
У Львові біля церкви Різдва пресвятої Богородиці на Сихові з’явиться Хресна дорога, відпочинкова зона, спортивні об’єкти і реколекційний центр.
Фото: Вікіпедія

Фото: Вікіпедія

Відповідні зміни до детального планування території центру Сихова ухвалив сьогодні, 24 жовтня,  виконком Львівської міськради, пише Galnet.

«Завданням було у детальному плані в центральній частині адміністративного району Сихова – це сформувати основні пішохідні і транспортні шляхи. Збільшення території парку вимагало формування якоїсь основної алеї, яка би пов’язувала церкву з парком. Бажання церкви було зробити скульптурну групу, яка би зображала Хресну дорогу. Щоб це не було випадковим, було запропоновано сформувати таку пішохідну алею в парку. Яка б завершилась певною основною центральною скульптурою, навколо якої було б сформовано якраз тих 14 стацій.

Сам парк збільшився з маленького скверу до великого парку, долучивши колишню заліснену територію, яка була незагосподарьована. На сьогодні, коли є рішення про формування парку, і схема благоустрою алей, ми можемо вже виділяти відповідні кошти з міського бюджету, щоб формувати територію парку, розбивши його на декілька ділянок. Перш за все це є репрезентативна зона, яка пов’язує з церквою, і рекреаційно-відпочинкова, яка доходить до межі міста і колишніх озер.

Окрім того, ми вже чітко сформували територію, зарезервовану під спортивні об’єкти, які на жаль не були збудовані до Євробаскету, але ці території зарезервовані чіткою спортивною рекреаційною функцією майбутніх критих спортивних об’єктів.

Також церква звернулася з проханням будівництва реколекційного центру, який якраз сідає на таку пішохідну вісь між парком і церквою. Це буде 3-5-поверхова споруда реколекційного центру на території земельної ділянки, яка виділена під церкву», – пояснив директор департаменту містобудування, в. о. начальника управління архітектури Андрій Павлів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!