На Сихові встановили понад 400 індивідуальних теплових пунктів

1256 0
Індивідуальні теплові пункти планують впроваджувати і в інших районах Львова.
фото: Роман Кайман

фото: Роман Кайман

У житловому масиві Сихівського району завершують встановлення індивідуальних теплових пунктів. Вони допоможуть більше 87 тис. мешканців району самостійно регулювати температуру подачі опалення і економити кошти.

Джерело: Львівська міська рада

Станом на сьогодні 408 будівель у житловому масиві мають індивідуальні теплові пункти. Крім житлових будинків, їх встановили у школах, і садочках.

«Встановлення ІТП – це один з 4 компонентів великого проєкту модернізації теплопостачання міста Львова, який фінансується ЄБРР і фондом Е5Р в рамках кредитного договору. Вагомо, що компонент встановлення ІТП профінансований з грантових коштів. Тобто цю інвестицію не треба повертати», ​​– сказав директор департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Олександр Одинець.

Читайте також: Теплові пункти – перший крок до впровадження правильної системи опалення, – експерт

За його словами, на прикладі Сихова планують впроваджувати ІТП в інших районах міста. Зокрема, вже є проєкти встановлення у понад 80 будинках Шевченківського району.

«Фактично реалізацію проєкту з встановлення ІТП ми розпочали у 2019 році, і за три роки у всіх будинках Сихова їх встановили. Усі ІТП вже заповнені водою і подають гарячу воду. А вже з часу початку опалювального сезону працюватимуть на подачу опалення. Це суттєвий проєкт і для нас, бо перейшли з чотирьохтрубної на двотрубну систему подачі теплоносія, що дозволить зменшити тепловтрати підприємства. А мешканці самі зможуть регулювати температуру як опалення так і гарячої води», – розповів Валентин Вольський, директор ЛМКП «Львівтеплоенерго».

Читайте також: Чи потрібні «буржуйки» і нащо Садовий фотографується з дровами. Заступниця мера про підготовку Львова до зими

Він додав, що на балансі Львівтеплоенерго вже є 522 ІТП. А це майже 30% будинків, які обслуговує підприємство.

Нагадаємо, що низка обʼєднань співвласників багатоквартирного будинку (ОСББ) у Сихівському районі експериментують із подачею гарячої води по графіку. У такий спосіб вони пробують економити. Як загалом ОСББ Львова готуються до зими, читайте в матеріалі Tvoemisto.tv.

Антоніна Костик

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!