На Сихові висадили першу у місті алею італійських тополь. Фото

3810 0
Італійська тополя ідеально підходить для міських умов, вона займає відносно невелику площу, і є більш стійкою до вітру.
Фото: Олександра Сладкова

Фото: Олександра Сладкова

У Львові висадили першу у Львові алею тополь чорних Italica. Про це повідомила керівниця управління екології ЛМР Олександра Сладкова.

Читайте також: Як у старі добрі часи. Хто такі садівники Львова і для чого вони містові

Небайдужі львів'яни та активісти ГО «Добро.Дій» висадили 18 дерев у межах акції «Висадка дерев у Львівській області з глобальною ініціативою «Озеленення планети».

«Я відверто недолюблюю Київ. Але є предмет великої моєї заздрості до цього міста. Це бульвари пірамідальних тополь. Від сьогодні матимемо таку першу свою», – написала Олександра Сладкова на своїй сторінці у Фейсбук.

У коментарі Тvoemisto.tv керівниця управління екології зазначила, що таку алею, але значно більшу, планують висадити на вулиці Хуторівці, де провели реконструкцію. 

За її словами, колись у Львові була така алея на проспекті Шевченка, але її зрізали на початку 2000-х. Також була алея тополь на вулиці Чернівецькій, але то були звичайні чорні тополі пірамідальної форми, які мали пух. Висаджені тополі на Сихові пуху не мають.

Загалом на Львівщині у межах ініціативи «Озеленення планети» вчора висадили понад 132 тисяч сіянців головних лісотвірних порід.

Нагадаємо, нещодавно на вулиці Стуса мешканці висадили 14 срібнолистих кленів.

Довідка

Тополю чорну Italica вивели в Італії на рубежі 17-18 століть. Із 1750 року їх висаджували по всій Європі. Італійська тополя ідеально підходить для міських умов, вона займає відносно невелику площу, і є більш стійкою до вітру. Ця тополя здатна вирости до 25-30 метрів. Річний приріст становить близько 70 см. Восени листя довго залишаються зеленими. Цвіте дерево у квітні-травні. 

Фото Олександри Сладкової

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!