На телевежі Високого замку у Львові пропонують облаштувати оглядовий майданчик із кафе

5624 0
Проєкт розробили архітектори Guess Line Architects, які спроектували Меморіал Небесної Сотні у Львові та майбутній готель на Дорошенка,2.
Фото: Guess Line Architects

Фото: Guess Line Architects

Львівські архітектори із Guess Line Architects пропонують облаштувати на львівській телевежі оглядовий майданчик із кафе. Візуалізацію проєкту вони оприлюднили на своїй сторінці у Фейсбук.

Читайте також: У Львові за 4 мільйони продовжать реставрацію руїн Високого замку

Архітектор Guess Line Architects Андрій Лесюк розповів Тvoemisto.tv, що вежа сьогодні виконує лише часткову свою функцію і її можна переоблаштувати. За його словами, комунікації це дозволяють.

«Наша телевежа, за різною інформацією, використовується на 10-15%. Під вежею немає сигналу, сигнал іде в бік і вгору. Майданчики є нижчі, ніж всі комунікації», – зазначив він.

Автори проєкту пропонують облаштувати два майданчики, зокрема оглядову терасу на рівні 436-ти метрів, а нижче – кафе.

«В основі всіх інструкцій лежить штир по центру самої вежі, там знаходяться вертикальні комунікації – ліфти і сходові майданчики. Ця вся конструкція можливо стоятиме на певних підрахованих фундаментах чи палях – це вже геологія визначатиме», – розповів Андрій Лесюк.

Огорнути вежу архітектори пропонують сіткою з візерунками, прорізами, фактично прозорими, щоб не давати навантажень на вежу. Вони мають бути такими, щоб вітер не зміг порушити конструкцію.

Читайте також: ​У Львові відкрили перший в Україні Меморіал небесної Сотні. Відео

Ідея такого проєкту виникла три роки тому.

«І два тижні тому ми з командою розробити проєкт, подали пропозицію, може комусь сподобається і можна буде такий новий простір організувати», –  каже Андрій Лесюк.

На вежі пропонують облаштувати прості полегшені сходинки.

«Так, це частково стратегічний об’єкт, але, наскільки я знаю, у всьому світі є практика, що такі об’єкти можуть використовуватися. Очевидно, треба щось оптимізувати», – сказав він.

Читайте також: У Львові визначили, яким буде новий готель на вулиці Дорошенка. Візуалізація

Довідка

Львівська телевежа – суцільнометалева просторова ґратована телевізійна вежа, що стоїть на Замковій горі у Львові. Телецентр та трансляційну вежу на Високому Замку збудували у 1957 році за проектом архітектора Ярослава Новаківського. Трансляційна вежа телецентру має висоту 192 м, а висота над рівнем моря 580 метрів.

26 грудня 1957 року тут здійснили першу передачу Львівського телебачення. У 2007 році львівська телевежа отримала яскраву ілюмінацію. У вересні 2014 року на неї піднявся відомий руфер Мустанг.

Христина Гоголь


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!