На території колишнього «Львівприладу» буде інноваційний парк. Візуалізація

15241 4
У Львові розпочалася реалізація проекту інноваційного парку LvivTech.City, в якому буде створено сучасну та стимулюючу до розвитку екосистему для хай-тек-компаній.

LvivTech.City буде розташований на ділянці 1,77 га між вулицями Сахарова та Стрийською — на території промзони колишнього заводу «Львівприлад», що давно не використовується як промисловий об'єкт. Як зазначили під час презентації, парк дозволить створити нові робочі місця та відкриє територію непрацюючого підприємства для громади.

Читайте також: У Львові стартує будівництво ІТ-парку: особливості, локація

Загальна площа офісної частини LvivTech.City складатиме понад 40 тисяч м². У парку буде облаштовано необхідну інфраструктуру, паркінги, зелену зону та території для відпочинку. Заплановане завершення першої черги будівництва LvivTech.City — друге півріччя 2018 року. 

Потенційні резиденти парку — високотехнологічні компанії (у сферах ІТ, енергозбереження, біотехнологій тощо), хай-тек-підприємці та стартапи, R&D-центри, інкубатори й акселератори, освітні ініціативи у сферах технологій і дизайну та інші.

Проект передбачає спорудження за принципом «Живи — працюй — навчайся — відпочивай» комплексної інфраструктури: ділової (офіси класу А, конференц-центри), технологічної (всі необхідні комунікації) та соціальної (заклади освіти та відпочинку, медичні центри, житло, магазини тощо).

Реалізацією проекту опікуватимуться ТОВ «Львів СтандартБуд» і девелоперська компанія UDP. Для участі в проекті UDP придбає 25-процентну частку ТОВ «Львів СтандартБуд». Сторони вже досягли домовленості, угоду буде укладено до кінця червня цього року.


Читайте також:
19 Травня, 2017 12:26
Лев Як можна писати в каментах про сміття - я взагалі не розумію. Ці речі жодним чином не пов'язані. Чи шановне панство було б задоволене, якби на цій локації задевелоперили сміттєпереробний завод? Ой, не робіть мені смішно, як кажуть у Одесі) То ж будемо реалістами - львів'янам (молоді) потрібні гроші, де їх взяти? - створити інноваційні центри, залучити айті-компанії, всілякі стартапи та інше. Як результат, молодь не буде виїжджати до Польщі чи США, місто буде розвиватися, а потім оберемо нового мера, що розрулить всі інші питання.
18 Травня, 2017 21:56
Максим Белоножко Очень хорошее начало для наших будущих поколений. К нам обязательно придут инвестиции для работы на нашем рынке, геополитически мы находимся на выгодном месте с недорогими ресурсами.
18 Травня, 2017 10:20
Марко Кандиба В нашем современном мире такое направление очень перспективное, я очень рад, что нашёлся человек, который подымет с колен разваливающий бывший завод.
17 Травня, 2017 20:55
Julian Це важливіше ніж завод ТВП!!!
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!