На території колишнього «Полярону» збудують приватний дитсадок на 90 місць

4161 0
Забудовник «КСФ Груп» будує на цьому місці ЖК, школу та садок.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

На території колишнього заводу «Полярон» на Угорській, 14 збудують приватний дитячий садочок на 90 місць. Відповідні містобудівні умови та обмеження виконком ЛМР погодив сьогодні, 25 жовтня.

Читайте також: Полярон та Кінескоп. Як територію колишніх заводів у Львові перетворюють на житло

Земельна ділянка площею 1,18 га призначена для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку з об’єктами торгово-розважальної та ринкової інфраструктури.

Будівництво вестиме «КСФ Груп», що будує житловий квартал на вул. Угорській, 14, та школу. За даними YouControl, компанія займається оптовою торгівлею зерном, необробленим тютюном, насінням і кормами для тварин. Власниками компанії є одесит Микола Хомич, львівський бізнесмен Віталій Кіндій та Олександр Писарчук.

Читайте також: Неслава праці. Як виглядають львівські підприємства, які хочуть ревіталізувати. Фото

Зазначимо, що «Полярон» заснували на базі велосипедного заводу у 1959 році. Завод спершу виготовляв електровакуумні прилади для потреб військово-промислового комплексу. Пізніше тут розпочали виробництво генераторних ламп для радіолокаторів. У часи Радянського Союзу «Полярон» вважали найбільшим виробником електронних засобів у Західній Україні. З 2014 року підприємство перебуває у стані банкрутства. Певний час працівники протестували проти ліквідації підприємства.

Демонтаж заводу розпочали у 2015 році. Відтоді кілька разів змінили власника, замовника та підрядника робіт. Незважаючи на це, на місці корпусу на розі проспекту Червоної Калини та Угорської вже звели будинок. Також завершили основні роботи у ЖК «Софіївка», що розташований праворуч від головного входу на територію заводу. Торік у вересні завалили корпус ліворуч від головного входу, що розташований між новобудом і центральним корпусом. Загалом тут формується змішана забудова житла та офісів. 

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!