На території колишнього табору у Брюховичах збудують вісім багатоповерхівок

5318 0
Восени Брюховицька селища рада підписала договори про передачу в оренду двох земельних ділянок, площею майже 1,7 та 1 га, підприємству «Сіті Консалт Груп».
фото: наші гроші

фото: наші гроші

У Брюховичах на вулиці Широкій, 22 дозволили будівництво багатоповерхового житла, хоча, відповідн до генплану селища, – це резервні території садибної житлової забудови та лісопарки. На ділянці вже зрізали частину дерев. Про це повідомляють на сайті Наші гроші.

Восени Брюховицька селища рада підписала договори про передачу в оренду двох земельних ділянок, площею майже 1,7 та 1 га, підприємству «Сіті Консалт Груп». Компанія володіє будівлями на цій території, і згідно з генпланом, тут був навчальний центр обленерго, хоча ця територія більш відома як табір «Енергетик». «Львівобленерго» продало будівлі табору «Сіті Консалт Груп» влітку минулого року.

Обидві ділянки депутати дозволили передати в суборенду фірмі «Буддеталь». На меншій вже дозволили підготовчі роботи на будівництво багатоповерхівок.

На паспорті об’єкту вказано, що тут буде нове будівництво багатоквартирних житлових будинків. Замовником робіт є ТОВ «Буддеталь», а генпідрядником – ТОВ «М7 Девелопмент констракнш груп».

Забудовники пов’язані із покупцями земель дитячого табору «Супутник» в Брюховичах, який також забудовують житлом – так званий «ЖК Грінвуд 2». Директором фірми-орендаря ділянки «Сіті Консалт Груп» є Лев Козаков, а власниками – Хаахр Пірет, Ігор Вихопень і Павло Нікітін. Останні двоє, а також Уляна Хлібкевич, Сергій та Алла Напраснікови, володіють замовником будівництва, товариством «Буддеталь».

Фактично ділянка на вулиці Широкій, 22 буде продовженням їхнього проекту, бо тут будуватимуть «ЖК Грінвуд 3». Як на вказано на сайті компанії, планують збудувати 8 п’ятиповерхових будинків на 12 секцій, тобто загалом 600 квартир.

Про ділянки

Цільовим призначенням ділянок є «будівництво і обслуговування багатоквартирного житлового будинку з об’єктами торгово-розважальної та ринкової інфраструктури», хоча на генплані це територія резерву під садиби, а також лісопарки. При наданні дозволу на розробку проекту землеустрою восени минулого року на одну з ділянок депутати погодили і зміну цільового призначення ділянки та категорії земель. Щодо іншої ділянки – то її одразу під багатоповерхове житло.

Із судового реєстру ми дізналися, що ділянка на Широкій, 22 площею майже 1 га обліковуватись в межах кварталу №39 Брюховицького лісництва. Аби допомогти «Сіті Консалт Груп» Брюховицька селищна рада позивалась до Львівської державної лісовпорядної експедиції. Суд зобов’язав її привести у відповідність планово-картографічні матеріали, – виключити з меж кварталів Брюховицького лісництва майже 4,6 га, зокрема і згаданий 1 га.

Додамо, що в Брюховицькій селищній раді для сайту Наші гроші не відповіли на запит щодо землі на вул. Широкій, 22.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!