На території львівського заводу можуть збудувати житловий квартал. Візуалізація

7185 1
На території занедбаних складів Львівського заводу гідромеханічних передач, що на вулиці Стрийській, планують звести новий квартал із житловими будинками та офісно-торговими центрами.
візуалізація: ДП ДІПМ «Містопроект»

візуалізація: ДП ДІПМ «Містопроект»

23-го жовтня головний архітектор проекту Юрій Столяров із «Містопроекту» презентував львів’янам Детальний план території (ДТП), розроблений на замовлення управління архітектури та урбаністики департаменту містобудування Львівської міської ради.

Згідно з проектом, на вулиці Стрийській, біля ЛАЗу можуть з’явитися багатоквартирні будинки на 10-16 поверхів, двоповерховий торговий центр, офісний центр висотою до 20-ти поверхів, дошкільний навчальний заклад, відпочинкові зони та дитячі майданчики.

Читайте також: У Львові хочуть ревіталізувати 15 заводів. Карта

За словами Юрія Столярова, колишні промислові території заводу зараз є занедбаними і не діють. Ближче до вулиці Стрийської тут пропонують звести комерційну забудову, а далі вглиб кварталу – житлову. Планують, що сюди зможуть заселитися до 1700 мешканців. Для них облаштують 444 машино-місця (підземний паркінг та відкриті автостоянки). Також має з’явитися садочок, де зможуть навчатися 145 дітей.

Piccy.info - Free Image Hosting

Клікніть на зображення для збільшення

Біля офісного центру має бути пішохідна площа із лавочками та іншими місцями для відпочинку. Поруч із житловими будинками – дворики із дитячими майданчиками. Проект передбачає будівництво нової дороги, яка дозволить водіям оминати затори та виїжджати набагато швидше з вулиці Хуторівки на вулицю Стрийську.

Довгий корпус уздовж вулиці Стрийської (колишній цех) збережуть та реконструюють. У майбутньому він зможе стати багатофункціональною будівлею для різних груп населення.  «Ми розуміємо, що промислова забудова уздовж Стрийської є дуже привабливою для інвесторів. Ця територія буде змінюватися. Навряд чи там будуть відбудовувати будь-які виробничі об’єкти. Доречніше тут формувати комерційну забудову», – зазначив архітектор.

На запитання, чи є потенційні інвестори на цю ділянку, Юрій Столяров відповів: «Юридично це власність Львівського заводу гідромеханічних передач, який ініціював розробку детального плану. Не можу сказати зі стовідсотковою впевненістю, але скоріше за все це буде продовження кварталу, що будується поруч (ЖК «Леви міста», – авт.)».

Читайте також: «Ревіталізувати» львівські заводи – це як апендицит зеленкою мазати

Громадські слухання триватимуть до 6-го листопада 2017-го року. Пропозиції львів'яни можуть подавати до відділу громадського партнерства управління «Секретаріат ради» через Центр надання адміністративних послуг за адресою: пл. Ринок, 1. Деталі проекту можна переглянути за посиланням.

Юлія Сабадишина,
візуалізація «Містопроекту» 


Читайте також:
24 Жовтня, 2017 19:13
Креативне Місто до побачення
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!