На Львівщині відкрили перший агрокооператив: що вирощуватимуть?

2421 0
У понеділок, 6 червня, у с. Крехів Жовківського району відбулося урочисте відкриття кооперативу «Агросвіт» у рамках реалізації проекту «500 успішних сімейних господарств». Про це інформують у прес-службі Львівської облдержадміністрації.
фото: agropolit.com

фото: agropolit.com

Кооператив «Агросвіт» зареєстрований 25 травня 2015 року. Його учасники – жителі с. Крехова. На території кооперативу розпочинають посів моркви на площі 10 га та планують осінню посадку малини – 20 га.

«Члени кооперативу матимуть нагоду переконатися, що працюючи на власній ділянці, можна отримати хороші прибутки, - наголосив голова Львівської ОДА Олег Синютка. - Вкладені у ці паї майже 100 тисяч гривень мають окупитися, і вже восени люди зможуть отримати вдесятеро більше і переконатися, що і в Україні можна достатньо заробляти».

Також гостям продемонстрували техніку, яку залучають до роботи. А для агролюбителів провели семінар на тему: «Вирощування моркви: технологія, агротехніка, умови».

Зазначимо, у рамках проекту «500 успішних сімейних господарств» проходить реєстрація 10 кооперативів, з яких 6 – вже зареєстровані. Це зокрема  «Агросвіт» – Жовківський район, с. Крехів, «Ягідна долина» – Жовківський район, с. Деревня, «Смеліна» – Яворівський район, с. Смолин, «Надбужжя» -–Золочівський район,  с.Білий Камінь, «Прикарпатський» – Старосамбірський район, с. Чижки, «Підкамінь» – Бродівський район, с.Яблунівка.

Планують, що цьогоріч членами кооперативів стануть 190 учасників, які оброблятимуть понад 240 га землі.

Опублікувала Мар’яна Федина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!