На території «Львівводоканалу» облаштують компостувальну лінію

2241 0
Компост використовуватимуть для озеленення міста.
Фото: business-idea.com.ua

Фото: business-idea.com.ua

На території ЛКП «Львівводоканал» створять пілотний майданчик для роздільного збору харчових і садових відходів. Про це під час прес-конференції повідомив директор ЛКП «Зелене місто» Вадим Ноздря.

За словами чиновника, планується використання не тільки території ЛКП «Львівводоканал», а й потужностей підприємства.

«Ми підписали з ЛКП "Львівводоканал" договір про спільну діяльність і спільне використання потужностей відстійників для мулових осадів, які є на території підприємства. По-перше, це велика інженерна споруда, яка зараз не використовується. По-друге, у складову компосту, з європейського досвіду, часто входить до 30-40% мулових осадів водоканалу», – каже Вадим Ноздря.

Читайте також: У Львові облаштують майданчик для харчових відходів

Крім цього, до березня «Львівспецкомунтранс» має встановити та забезпечувати стабільне вивезення контейнерів для роздільного сортування відходів, які згодом планують компостувати, а отриманий компост використовувати для озеленення міста. Такі ж контейнери мають встановити на майданчиках для збору великогабаритних відходів.

Читайте також: У Львові погодили обмеження використання поліетилену в торгових мережах

У свою чергу, ЛКП «Зелене місто» має розробити зміни до Комплексної стратегії озеленення, які б регулювали використання цього компосту. Крім цього, ЛКП має придбати спецобладнання для компостування відходів та створити компостувальний майданчик.

До 1 червня спеціальне мобільне обладнання для компостування має з’явитися на території «Львівспецкомунтрансу», а управління освіти має впровадити систему роздільного збору та вивезення сміття із закладів освіти. Для населення двічі на місяць пропонують проводити роз’яснювальну роботу про сортування.

Читайте також: Хто має вивозити сміття з вашого району. Куди скаржитися

Нагадаємо, у Львові на вулиці Льва та Жовківській встановлять контейнери для збору будівельного сміття. Раніше виконавчий комітет погодив збір та переробку сміття з підприємств.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!