На Тракті Глинянському у Львові планують спорудити храм з дзвіницею. Візуалізація

3649 0
Для цього проведуть відкритий архітектурний конкурс.
візуалізації з архіву виконкому лмр

візуалізації з архіву виконкому лмр

На вулиці Тракт Глинянський у Львові планують спорудити храм Святого Апостола Андрія Первозванного та дзвіницю. Водночас наявну там споруду – знести. Рішення з правками про проведення відкритого архітектурного конкурсу підтримав сьогодні, 28 жовтня, виконком ЛМР.

Містобудівні умови та обмеження на нове будівництво отримала релігійна організація «Релігійна громада Львівської єпархії Української православної церкви (Православної церкви України) парафії Апостола Андрія Первозванного у Личаківському районі м. Львова». Цільове призначення земельної ділянки площею 0,2040 га – для будівництва і обслуговування будівель громадських та релігійних організацій.

Читайте також: Які храми Львова відреставрують цього року. Перелік


«У цьому місці станом на сьогодні є така каплиця. Тут пропонують спорудити храм з дзвіницею на постійній основі», – каже головний архітектор Львова Антон Коломєйцев.

Міський голова Львова Андрій Садовий запропонував прийняти рішення з правками про проведення відкритого архітектурного конкурсу, де головою журі буде головний архітектор. Окрім цього, у мерії визначать преміальний фонд, до якого за потреби долучиться місто.

Додамо, що гранично допустима висотність будинків, будівель та споруд у метрах – церква – 26,50 м від найнижчої відмітки поверхні землі до підхрестового яблука, дзвіниця – 15,50 м від найнижчої відмітки поверхні землі до підхрестового яблука.

Читайте також: У Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла відкриють оновлені фрески

Нагадаємо, предстоятель ПЦУ, Митрополит Київський і всієї України Епіфаній у вересні цього року освятив хрест під будівництво храму на Сихові. Зведення планують на території церкви святого рівноапостольного князя Володимира, що на проспекті Червоної Калини, 89. Як це було, читайте та дивіться у матеріалі.

Ольга Коваль


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!