Біля Рогатина відновили реконструкцію найдовшої дороги України

1510 0
Роботи на ділянці від Рогатина до межі із Львівською областю поставили на паузу через російське вторгнення. Йдеться про 16,9 км.
Фото: dorig.net.ua

Фото: dorig.net.ua

Біля Рогатина відновили реконструкцію найдовшої дороги країни. Торік автошлях міжнародного значення М-30 Стрий – Ізварине об’єднав дві дороги: М-12 Стрий – Тернопіль – Кропивницький – Знам’янка та М-04 Знам’янка – Ізварине і став найдовшою магістраллю країни. 

Джерело: перший заступник голови Укравтодор Андрій Івко

«Нашою ціллю було, аби 1400 км нового покриття «зшили» західні та східні області та утворили комфортний швидкісний коридор. Також дорога стала б частковою альтернативою трасі М-06 Київ – Чоп… У цьому році планували завершити найскладніші ділянки, як-от реконструкцію поблизу міста Рогатина в Івано-Франківській області», – каже він.

Читайте також: Де у Львові найчастіше трапляються аварії. Інфографіка

Майже 90% дороги від Стрия до Умані мали фінішний шар покриття на кінець минулого року, а цьогоріч планувалли завершити найскладніші ділянки, зокрема – поблизу міста Рогатин в Івано-Франківській області. Роботи на ділянці від Рогатина до межі із Львівською областю поставили на паузу через російське вторгнення. Йдеться про 16,9 кілометрів.

Додамо, що у 2021 році на Івано-Франківщині провели капітальний ремонт дороги М-30 від Рогатина до межі з Тернопільською областю та розпочали реконструкцію ділянки від Рогатина до межі із Львівською областю. Йдеться про 16,9 кілометрів. На жаль, через повномасштабне військове вторгнення росії роботи на цій ділянці довелося призупинити.

«Через цю неготову ділянку пропускна здатність усієї траси М-30 на заході країни була низькою. І пасажирський, і вантажний транспорти обирали альтернативні маршрути, здебільшого М-06. Зараз це призвело до того, що траса Київ – Чоп перевантажена, на ній виникає більше руйнувань», – додав він.

Читайте також: На ремонт доріг Львівщини виділять понад 2 мільярди гривень

Зараз на ділянці планують розширити земляне полотно, аби дорога мала відповідну ширину, завершити будівництво мосту через річку Свірж та мосту-шлюзу в селі Княгиничі. На окремих ділянках влаштують вирівнювальний шар покриття з крупнозернистого асфальтобетону та верхнього шару щебенево-мастикового асфальтобетону. Також задля безпеки руху на перетині з дорогою  Н-09 Мукачево – Львів планують збудувати кільцеву розв’язку у Рогатині.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!