У центрі Львова встановлять додаткові відеокамери. Локації

1606 0
Відеокамери встановлять по периметру пішохідної зони.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

У центрі Львова, з боку вулиць Руська, П. Беринди та Братів Рогатинців, по периметру пішохідної зони, встановлять додаткові камери відеоспостереження, що мають функцію розпізнавання номерних знаків. Про це повідомляє ЛМР.

Системи відеонагляду фіксуватимуть виїзд автомобілів з пішохідної зони. Це допоможе, зокрема, контролювати регламентований час перебування автівок у пішохідній зоні та унеможливити транзитний проїзд через цю територію.

Читайте також: У Львові планують встановити 30 систем відеонагляду у багатоповерхівках до кінця року

За словами начальника управління безпеки ЛМР Максима Смілевського, у водіїв-порушників вилучатимуть перепустки чи призупинятимуть їх дію. Зараз відеокамери з функцією розпізнавання номерних знаків фіксують лише в’їзд на територію для пішоходів.

Загалом, від травня і станом на сьогодні, через порушення правил стоянки на території пішохідної зони оштрафовано 90 водіїв. З них 44 призупинили дію перепусток.

Нагадаємо, що пішохідна зона центральної частини Львова обмежена пр. Свободи, пл. Торговою, пл. Данила Галицького, вул. Підвальною, вул. Валовою, пл. А. Міцкевича. В’їзд та виїзд здійснюється через вул. Руську  вул. Памви Беринди та вул. Братів Рогатинців.

Читайте також: На Львівщині відновили роботу сім систем відеофіксації порушень ПДР

За інформацією ЛКП «Ратуша-сервіс», автомобілі доставки, які працюють у пішохідній зоні, можуть заїжджати сюди з 6:00 до 10:00 год. – на основі платної перепустки. Для мешканців заїзд у пішохідну зону впродовж цілої доби залишається безкоштовним, за наявності відповідної перепустки. Наскрізний проїзд через пішохідну зону заборонений.

Нагадаємо, що у Львові наприкінці минулого року затвердили програму «Безпечне місто Львів», у межах якої місто у співфінансуванні з мешканцями планує встановити додаткові камери відеоспостереження, а також підключити до загальноміської системи зображення з приватних. На впровадження програми передбачили 1,5 мільйони гривень. 

Окрім цього,дані з приватних відеокамер  у Львівській громаді долучать до міської комплексної системи відеоспостереження, а також на вулицях міста планують встановити ще 470 камер.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!