На центральній алеї вздовж проспекту Свободи заборонили їздити на електросамокатах

1968 0
По алеї заборонили їздити на електросамокатах, гіробордах та дитячих машинках.
Фото: ГО «Зручне місто»

Фото: ГО «Зручне місто»

У Львові на проспекті Свободи заборонили їздити на гіробордах, електричних самокатах та дитячих машинках. Відповідні знаки про заборону пересуватися такими транспортними засобами розмістили вздовж центральної алеї. Про це Тvoemisto.tv повідомили у Львівській міській раді.

Читайте також: У центрі Львова 20-річний юнак на електросамокаті збив літню жінку

«Заборона їздити на гіробордах, електричних самокатах та дитячих машинках стосується центральної алеї на проспекті Свободи – від пам’ятника Адаму Міцкевичу до Львівського оперного театру. Алея повинна бути повністю пішохідною», – повідомили у пресслужбі львівської міськради.

Нагадаємо, у Львові останнім часом зріс попит на прокат електросамокатів та електровелосипедів. Це швидкий спосіб пересування містом, який не змушує стояти у заторах чи переплачувати за таксі. Водночас через це у місті почастішали випадки, коли користувачі створюють аварійні ситуації чи становлять небезпеку для пішоходів, коли їдуть тротуарами. 

Через це Tvoemisto.tv провело публічну дискусію на тему правил користування легким електротранспортом у Львові. Після цього у місті підготували проєкт ухвали про врегулювання переміщення міськими вулицями малого електротранспорту. Йдеться про електросамокати, моноколеса, гіроскутери, скутери, гіроборди, сігвеї тощо. В ухвалі пропонується зобов'язати користувачів легкого електричного транспортного засобу здійснювати рух на велосипедних доріжках, користуватися зазначеними транспортними засобами лише тим, хто досягнув 14-річного віку.

Фото: ГО «Зручне місто»


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!