На Tvoemisto.tv стартує трансляція Міжнародної конференції з питань переселенців

1442 0
Впродовж двох днів, 12 та 13 травня, у Львові триватиме Міжнародна конференція з питань вимушених переселенців «Інтеграція чи диференціація». Її мета – обговорити український та міжнародний досвід роботи з внутрішньо переміщеними особами. Нині стартувала трансляція першого дня події.
фото: turboseo.net.ua

фото: turboseo.net.ua

Конференція об’єднала близько 60 неурядових організацій, які працюють з вимушеними переселенцями в Україні. В рамках конференції відбуватимуться дискусії, ярмарок донорів, доповіді іноземних та українських експертів.

Читайте також: Завтра у Львові говоритимуть про те, як успішний «бренд» міста впливає на його мешканців

Учасники говоритимуть про внутрішніх переселенців у економічній, культурній, юридичній та психологічній сферах, а також планування, реалізацію та фінансування програм підтримки переселенців.

Запрошені спікери: Тамар Мартіашвілі, екс-міністр з питань біженців та розселення Грузії; Роберт Брінклі, голова правління BEARR Trust, колишній посол Великобританії в Україні; Франческа Джіордано, експерт з питань дитячої психології Італійського Католицького університету Святого Серця, Франчески Джіордано.

Конференція відбувається 12-13 травня в УКУ, вул. Хуторівка, 35а

Також здійснюватиметься онлайн-трансляція конференції  у четвер, 12 травня, на сайті  http://tvoemisto.tv/on-line/ . Початок о 9:30 год.

Програма конференції:

Четвер, 12 травня

09.30 –10.00 Реєстрація учасників

10.00 – 10.30 Відкриття конференції

10.30-11.00 ВПО в Україні - стратегії переселення та інтеграційні виклики ( Вікторія Середа, к. с. н., доцент кафедри соціології УКУ

11:00 – 11:30 Результати дослідження потреб НГО в Україні, що працюють з переселенцями і іншими видами допомоги у зв’язку із ситуацією на Сході (Наталія Церклевич, програмний координатор Форум НДО в Україні)

11.30 – 12.00 Неформальне спілкування за кавою

12.00 – 12.30 Інтегарція – як процес. Актуальність, важливі аспекти та особливості для України  (Ярослав Мінкін, голова правління ГО «Молодіжна організація «СТАН»)

12.30 – 13.30 Міжнародний досвід інтеграції (Тамар Мартіашвілі, екс-міністр з питань біженців та розселення Грузії)

13:30 – 14:30 Обід. В цей час в атріумі виставка організацій, що працюють з ВПО

14.30 – 15.30 Дискусійні групи

Роль та місце медіа у інтеграції ВПО: Юрій Шивала, заступник директора ГО “Крим-SOS”

Адвокасі та лобіювання – як не нашкодити: Тетяна Дурнєва, експерт з питань ВПО Інституту суспільно-економічних досліджень

Інтеграція через адаптацію: Любов Максимович, голова ГО “Жіночі перспективи”

Фінансування програм інтеграції для ВПО: Олександра Целіщева, координатор грантових програм ПРООН в Україні

15.30 – 16.00 Презентація напрацювань дискусійних груп

16.00 -16.30 Неформальне спілкування за кавою. Продовження виставки організацій, показ відео організацій

16.30 – 17.45 Дискусійна панель. Чи можлива єдина національна модель інтеграції ВПО? 

17.45 – 18.00 Підсумок дня

18.00 Вечеря

 

Опублікувала Мар’яна Федина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!