На тимчасово окупованій Луганщині росіяни знищують українські книги та посилюють мобілізацію

782 0
Коротко про ситуацію на фронті.
Фото: ukrmilitary

Фото: ukrmilitary

На тимчасово окупованій території Луганської області протягом останніх 2 тижнів російські окупанти проводять обшуки у закладах освіти. Мета – виявити та знищити книжки українською мовою та матеріали, що містять символіку України. А для поповнення некомплекту особового складу ворожих підрозділів, що діють на Сіверодонецькому напрямку, на тимчасово окупованій Луганщині посилили заходи примусової мобілізації. У місті Красному Лучі зросла кількість патрулів, які перевіряють документи у чоловіків, вручають повістку та відвозять до пункту збору мобілізованих.

Джерело: ранкове зведення Генштабу ЗСУ

Коротко по напрямках:

  • На Волинському та Поліському – без суттєвих змін, ознак формування наступальних угруповань противника не виявили.
  • На Сіверському та Слобожанському напрямках ворог продовжує утримувати свої війська в прикордонних районах Брянської, Курської та Бєлгородської областей. Мінометних та артилерійських обстрілів зазнали населені пункти: Винторівка та Могриця Сумської області та Стрілеча, Зелене, Стариця, Огірцеве, Варварівка, Черняків, Чугунівка, Дворічна і Рідкодуб на Харківщині.
  • На Куп’янському та Лиманському – окупанти обстріляли райони населених пунктів: Западне, Кислівка, Табаївка, Піщане, Крохмальне, Берестове, Харківської області; Терни на Донеччині та Стельмахівка, Новоєгорівка, Макіївка, Площанка, Невське і Діброва Луганської області.
  • На Бахмутському та Авдіївському – противник обстрілював позиції Сил оборони в районах понад двадцяти населених пунктів. Зокрема, Верхньокам’янське, Спірне, Веселе, Берестове, Білогорівка, Яковлівка, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Георгіївка, Мар’їнка, Біла Гора, Курдюмівка, Залізне та Авдіївка Донецької області.
  • На Новопавлівському напрямку ворог намагався уразити наші позиції з танків та артилерії поблизу Великої Новосілки, Нескучного, Пречистівки та Вугледара Донецької області.
  • На Запорізькому – російські загарбники обстріляли понад двадцять населених пунктів. Серед них: Зелене Поле, Новосілка, Новопіль, Времівка Донецької області та Новоандріївка, Оріхів, Гуляйполе, Дорожнянка, Залізничне і Мала Токмачка на Запоріжжі.
  • На Херсонському напрямку вогневого ураження зазнали передмістя і Херсон та інші населені пункти на прибережжі Дніпра.

 

За минулу добу підрозділи Сил оборони відбили атаки російських  окупантів біля населених пунктів: Новоселівське, Андріївка, Червонопопівка, Житлівка, Серебрянське і Білогорівка на Луганщині та Верхньокам’янське, Соледар, Бахмутське, Підгородне і Бахмут Донецької області. Окрім того, противник завдав 3 ракетних та 17 авіаційних ударів, а також понад 60 ращів обстріляв з реактивних систем залпового вогню.

Читайте також: Росія тримає в Чорному морі 24 крилаті ракети

Підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони України за минулу добу уразили 3 пункти управління та 3 райони зосередження особового складу, озброєння і військової техніки окупантів.

Ольга Коваль

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!