На Угорській у Львові лікують пошкоджені рідкісні дерева

2071 0
Такої кількості і посадки багряників більше немає у Львові і навряд чи знайдеться в Україні.
Фото: Роман Симович

Фото: Роман Симович

На вул. Угорській у Львові ростуть доволі рідкісні та цінні дерева — багряник японський. Вони стали першими деревами у Львові, що проходять комплексне «лікування». Про це повідомляє пресслужба ЛМР з посиланням на начальницю відділу урбаністики ЛКП «Інститут просторового розвитку» Олександру Сладкову.

 «Цінністю алеї на Угорській є те, що вона унікальна як для міста, так і для України. По-перше, вона є дуже гарною. А по-друге, — на ній ростуть доволі рідкісні та цінні дерева. Такої кількості і посадки цього виду більше немає у Львові, та і навряд чи знайдеться в Україні. Зараз вони перебувають у дуже побитому стані, але не всі їхні ушкодження з’явились унаслідок будівництва. Близько половини із них спричинені аномаліями росту дерев, і, відповідно, для того, щоб дерева могли краще рости та розвиватись, їх потрібно було затерти», — каже вона.

Читайте також: На місці пошкоджених дерев на Сихові висадили 20 сакур. Фото

Експерти запевняють, що завдяки сприятливому клімату та молодому віку, всі дерева, незважаючи на ушкодження, продовжуватимуть рости.

Нагадаємо, що забудовника, який зрізав на Угорській, 14 12 багряників, зобов’язали висадити нові та впорядкувати територію навколо багатоповерхівки. За зрізані дерева забудовник сплатив місту близько 200 тис. грн.

ТЕГИ: угорська

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!