На українському телебаченні серіали про «російських мєнтів» планують замінити патріотичними

4570 0
Зараз у виробництві є 19 патріотичних телестрічок, що мають вийти на екрани всередині року.
ілюстративне фото: alfo-6in.livejournal.com

ілюстративне фото: alfo-6in.livejournal.com

Міністр культури України Євген Нищук анонсував вихід на українські екрани патріотичних серіалів на заміну фільмів про «російських ментів». Про це урядовець сказав в інтерв’ю телеканалу «Прямий».

За словами міністра, держава уперше інвестує у створення вітчизняних телесеріалів 50% від їхньої вартості.

«50% ми інвестуємо у створення телевізійного серіалу – документального, художнього чи анімаційного – щоб змінити картинку на телеекранах, щоб з’явились фільми не про "російських ментів", а про нашу історію, без пропаганди, без цензури. Фільми на різну тематику. Але щоб був повний цикл українського виробництва з українськими акторами в головних ролях», – каже Євген Нищук.

Читайте також: Привіт з дитинства: підбірка серіалів 90-х, які повертаються на екрани

За його словами, зараз у виробництві є 19 таких телестрічок, що почнуть з’являтись на екранах орієнтовно всередині цього року. Загалом, додає він, за програмою патріотичного спрямування Міністерство відібрало 69 проектів.

Нагадаємо, раніше в Україні заборонили показ на телебаченні російських серіалів, знятих після 1 січня 2014 року. У перелік увійшли майже дві сотні фільмів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!