Унікальну етно-колекцію показали на Українському тижні моди. Фото

5000 0
18 жовтня під час 37-го Ukrainian Fashion Week вже вдруге було презентовано проект ВИТОКИ, присвячений традиційній матеріальній культурі українців від витоків до сьогодення.
Фото: Ukrainian Fashion Week

Фото: Ukrainian Fashion Week

Окрім історичного вбрання в інтерактивній експозиції представлені прикраси, музичні інструменти, меблі, раритетні світлини з приватних зібрань українських колекціонерів у симбіозі з роботами сучасних українських художників та предметних дизайнерів, які, переосмислюючи українські традиції й матеріали, створюють концептуальні роботи. Експозиція проекту побудована на взаємодоповненні й контрасті сучасних арт-об'єктів та предметів дизайну і традиційних українських старожитностей.

У межах проекту ВИТОКИ ціла низка українських художників запрезентували свої роботи – Тіберій Сільваші, Анна Надуда, Олександр Бабак, Аліна Максименко, Валерія Трубіна, Віктор Мельничук, Анатолій Ганкевич, Іван Приходько.

Близько 200 гостей завітали на масштабне fashion-show, в якому взяли участь бренди «Edelvika» та «Майстерня містерій», що працюють в етностилі, а також колекція старовинного одягу, презентована Центром історії вбрання під керівництвом Марічки Квітки. Колекцію жіночого одягу різних історико-етнографічних регіонів України представляли учасниці телевізійного шоу «Супермодель по-українськи».

Кураторами проекту виступили галеристка та арт-менеджер Марина Щербенко і фольклорист та етнограф Марічка Квітка.

Автентичні строї з приватних збірок надали: Юрій Мельничук, Володимир Щибря, Олена Скрипка, Людмила Сівцева-Климук, Ігор Перевертнюк, Наталя Чабанюк, Віталій Проволовський, Богдан Петричук, Олександр Воловодовський, родина Афанасьєвих (колекція «Відкрита cкриня») та Ганна Яровенко.

Джерело: Ukrainian Fashion Week

Опублікував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!