Політична реклама

На українському взутті вказуватимуть, з чого воно зроблено

5051 1
25 грудня 2011 набула чинності постанова Кабінету Міністра України N632 від 9 червня 2011 р., яка затверджує технічний регламент маркування матеріалів, які використовуються для виготовлення основних складових взуття, що йде на продаж.

Згідно з регламентом, інформація про складові взуття вказується на маркуванні з використанням піктограм або текстових позначень. На маркуванні повинна міститися інформація про три складових взуття: верх взуття, підкладка заготівлі та устилка і підошва взуття, - повідомляє сайт "ВКурсе".

Регламент також визначає значки і текстові позначення матеріалів (шкіра, шкіра з покриттям; натуральний, синтетичний або нетканий текстиль, інші матеріали), з яких виготовляються основні складові взуття.

Зокрема, якщо вироблена шкіра була шляхом застосування механічного або хімічного процесу, розщеплена на частки волокон, фрагменти або порошок і, якщо після цього здійснюється її відновлення з використанням сполучного матеріалу або без нього, у формі листів або будь-який інший формі, така шкіра не може називатися «шкірою». 

На маркуванні повинна вказуватися інформація про матеріал, який би становив не менше 80% площі поверхні верху взуття, підкладки та устілки, а також 80% обсягу зовнішньої підошви. Якщо немає жодного матеріалу, частка якого б перевищувала 80%, інформацію слід подавати про два основні матеріали, з яких виготовлено взуття.

Крім того, маркуванням повинна бути позначена не менш ніж одна напівпара з пари взуття. Маркування здійснюється шляхом тиснення, приклеювання, гофрування або прикріплення ярлика. Маркування повинне бути видимим, добре закріпленим і легко доступним. Крім того, розміри значків повинні бути достатніми для зручності розуміння інформації, зазначеної на маркуванні.

Якщо ані виробник, ані його уповноважена особа не є резидентами України, це зобов'язання покладається на постачальника.

Вимоги цього технічного регламенту не поширюються на взуття, яке: виготовляється з інших технічних регламентів, було у вжитку та іграшкове взуття.

Взуття, яке виготовляється за кордоном і розміщується на ринку України, повинна відповідати вимогам цього технічного регламенту.


Читайте також:
5 Січня, 2012 13:17
василь а хіба раніше українське взуття не маркували з чого воно зроблене???
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!