Політична реклама

На українсько-польському кордоні побільшає прикордонників

1039 0
Влада Польщі стягує на свої кордони з Україною додаткові сили прикордонників через зростання обсягів контрабанди та кількості нелегальних мігрантів

Як пише польська газета Rzeczpospolita, до кінця поточного року на східний кордон буде переведено на роботу 1,7 тис. працівників прикордонної служби, які зараз працюють на півдні Польщі, пишуть «Коментарі».


«За даними Міністерства внутрішніх справ, кордони з Чехією та Словаччиною вважаються безпечними, нелегальна міграція або контрабанда масово спостерігаються на сході», – відзначає видання.

Газета назвала найбільшою проблемою польських прикордонників контрабанду сигарет, які все частіше переправляють до Польщі через так звану «зелену зону», зокрема через прикордонну річку Буг.

За даними видання, торік польські прикордонники конфіскували партії контрабандних сигарет на загальну суму близько $10 млн, що на 20% більше, ніж за попередній рік, а алкогольних напоїв на загальну суму близько $ 250 тис. (більш ніж удвічі).

«Ми відкриваємо на сході нові пункти перетину, запровадили малий прикордонний рух з Калінінграда, тому частину співробітників ми повинні перевести з півдня на схід. Найголовнішим завданням на сьогоднішній день є ефективна охорона нашого зовнішнього кордону », – заявив глава польського МВС Яцек Ціхоцький, якому підпорядкована прикордонна служба.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!