На українсько-румунському кордоні відкрили новий пункт пропуску

1099 0
Йдеться про новий автомобільний перехід «Дяківці – Раковець».
Фото: ДПСУ

Фото: ДПСУ

У п’ятницю, 10 лютого, на кордоні України та Румунії офіційно відкрили новий автомобільний перехід «Дяківці – Раковець».

Джерело: Західне регіональне управління Держприкордонслужби України-Західний кордон.

Відомо, що Україна та Румунія визначила цілодобовий режим роботи пункту пропуску для пішохідного, автомобільного, включно з автобусами, сполучення. Також варто зауважити, що на першому етапі пункт пропуску буде відкритий для пропуску порожніх вантажних автомобілів і цистерн, а пізніше, залежно від створення необхідних інфраструктурних умов, і для переміщення інших типів транспортних засобів та товарів.

Читайте також: Пункт пропуску «Нижанковичі – Мальховіце» запрацює до 2024 року

Запланована пропускна спроможність пункту на добу складатиме до 300 одиниць транспортних засобів, в тому числі 10 автобусів. Перетнути за день пункт зможе 1550 громадян, у тому числі 500 пішоходів. У пункті пропуску передбачено шість смуг руху для оформлення транспортних засобів та окрема смуга руху для осіб, які перетинають кордон у пішому порядку. Для здійснення пропускних операцій у пункті пропуску «Дяківці» створено окремий структурний підрозділ прикордонників.

Нагадаємо, з 13 лютого на українсько-польському кордоні розпочне роботу ПП «Нижанковичі – Мальховіце». Його відкриють для порожніх транспортних засобів комерційного призначення, загальною масою понад 7,5 тонни.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!