На українських дорогах можуть з'явитися SOS-станції

1812 0
SOS-станції на трасах необхідні для оповіщення про аварії або поломки на дорозі та виклику технічної допомоги, медичної служби або поліції.
фото Etcetera Media

фото Etcetera Media

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства хоче внести зміни до державних будівельних норм для проектування на українських трасах SOS-станцій - спеціальних засобів екстреного зв'язку при надзвичайній ситуації на дорозі. Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Лев Парцхаладзе на своїй сторінці в Facebook.

«Питання безпеки - пріоритет №1. Коли люди в дорозі, можуть статися непередбачувані надзвичайні ситуації - аварія або поломка машини. Тому облаштування доріг спеціальними засобами екстреного зв'язку - так званими SOS-станціями - це безпека і зручність виклику необхідної допомоги: поліції, швидкої допомоги або евакуатора. Зараз плануємо розглянути можливість проектування таких SOS-станцій на трасах України і внесення відповідних змін в державні будівельні норми», – написав Лев Парцхаладзе.

Читайте також: Нові стандарти будівництва вулиць та доріг. Що зміниться

Він зазначив, що такі SOS-станції на трасах необхідні для оповіщення про аварії або поломки на дорозі і виклику технічної допомоги, медичної служби або поліції.

«Крім того, на станції може знаходитися аптечка екстреного призначення. Аналізуємо зарубіжний досвід, зокрема, європейський. Ідеальний варіант - так звані «emergency бокси», які обладнані кнопками виклику допомоги (диспетчерської служби), спеціальними камерами, а також окремим боксом з першої лікарської допомогою», – сказав заступник міністра.

Читайте також: В Україні в селах та містах будуватимуть вужчі дороги

За його словами, виходячи з європейського досвіду, такі станції мають розташовуватися вздовж трас на відстані від 500 метрів до 2 кілометрів, орієнтовний час очікування приїзду екстреної допомоги (медичної або поліції) може становити до 30 хвилин, технічної допомоги - до 1 години.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!