На українських дорогах встановлюватимуть протизасліплювальні екрани

3031 0
Він слугуватиме додатковим бар’єром для пішоходів, котрі не зможуть переходити дорогу поза пішохідним переходом.
Фото: shotam.info

Фото: shotam.info

Мінрегіон опублікував зміни до ДБН “»Автомобільні дороги», за якими на розділювальних смугах доріг можна встановлювати протизасліплювальні екрани. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив заступник міністра регіонального розвитку Лев Парцхаладзе.

Читайте також: В Україні пропонують змінити склад дорожнього покриття

Нові норми, які запрацюють із 1 вересня, стосуватимуться нового будівництва, реконструкції або капремонту трас.

Ці екрани необхідні, насамперед, аби світло від зустрічного транспорту не засліплювало водіїв у вечірні проміжки часу. Також він слугуватиме додатковим бар’єром для пішоходів, котрі не зможуть переходити дорогу поза пішохідним переходом.

Протизасліплювальні екрани влаштовують на бар’єрних або парапетних дорожніх огородженнях розділювальної смуги. Найбільш доцільно їх встановлювати на дорогах з небезпечними або різкими поворотами, несприятливим ландшафтом, з недостатнім освітленням тощо. Їх можуть виготовляти із металу або пластику, а висоту розраховують до кожного проекту індивідуально.

Читайте також: В Україні планують впровадити нову дорожню розмітку

За словами Лева Парцхаладзе, завдяки проектуванню протизасліплювальних екранів на дорогах кількість аварій у Європі знизилася на 25%.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!