На українських фермах перевірили норок на коронавірус

1625 0
У Асоціації звірників України кажуть, що епідеміологічна ситуація на фермах перебуває під контролем і не становить загрози для суспільства.

На українських норкових фермах, які входять до складу Асоціації звірівників України, виконують жорсткі карантинні заходи і не виявили жодного випадку захворювання норок вірусом SARS-CoV-2. Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Асоціацію звірівників України.

«Повідомляємо, що епідеміологічна ситуація перебуває під контролем і не становить загрози для суспільства», – йдеться у повідомленні.

В асоціації зазначили, що навколо останніх подій на норкових фермах у Данії існує багато спекуляцій і маніпуляцій, які призвели до неправильного висвітлення подій із закриттям норкових ферм у країнах Європи.

Найперше слід зазначити, що мова не йде про закриття норкових ферм у Данії. Такий крок – це тимчасовий застережний захід, пов’язаний з профілактикою у боротьбі з поширенням вірусу SARS-CoV-2. Після завершення пандемії діяльність норкових ферм у Данії відновлять.

Читайте також: У США починають випробування вакцини від COVID-19 на людях

На думку провідних спеціалістів Всесвітньої організації здоров’я (ВООЗ), дії данської влади є надто радикальними і не мають під собою достатніх підстав. Коронавірус постійно розвивається, і вчені та експерти ВООЗ заявили, що на сьогодні немає доказів того, що будь-яка з мутацій становить підвищену загрозу для людини.

Директор Європейського регіонального бюро Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) доктор Ханс Клюге в суботу, 7 листопада, на організованому брифінгу для преси в міністерстві охорони здоров’я Данії повідомив, що на цей час немає підстав говорити, що щось завдасть шкоди розробці вакцини.

Додамо, що у минулу середу уряд Данії оголосив про рішення знищити все поголів’я норок у країні, яка є європейським лідером норкової промисловості. Такі жорсткі заходи були вжиті у зв’язку з тим, що в цих тварин виявили мутовану коронавірусну інфекцію, яка поширюється на людей.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!