На українських митницях запрацював єдиний казначейський рахунок. Реквізити

1997 0
У тестовому режимі його використовували ще з січня.
ілюстративне фото: Економічна правда

ілюстративне фото: Економічна правда

Від сьогодні, 16 квітня, на всіх українських митницях діє єдиний казначейський рахунок.

Нагадаємо, раніше кожна митниця мала власний казначейський рахунок і підприємці мали перераховувати митні платежі на різні рахунки.

«Єдиний казначейський рахунок спростить цю процедуру, адже підприємства зможуть перераховувати кошти авансових платежів на один рахунок ДФС, подавати митні декларації будь-якій митниці та сплачувати митні платежі з єдиного авансового рахунку», – пояснюють податківці.

Читайте також: В Україні змінюються рахунки для сплати єдиного соціального внеску

Реквізити єдиного рахунку:

Рахунок: 37341039292197

Банк отримувача: ДКСУ

МФО банку: 899998

Отримувач: ДФС України

ЄДРПОУ: 39292197

Зазначимо, рішення про запровадження ЄКР ухвалене Міністерством фінансів наприкінці 2017 року. З 23 січня до 17 лютого ЄКР випробовували в тестовому режимі на Київській міській та обласній митницях. З 18 лютогого до 15 березня – на решті обласних митниць. Потому до 15 квітня тривав перехідний період, коли сплачувати митні платежі можна було і на старі, і на нові рахунки. Із 16 квітня 2019 року «єдиний рахунок» став обов'язковим для всіх підприємств. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!