Політична реклама

На Україну насувається 40-градусна спека

1136 0
Літо в Україні завершиться 40-градусною спекою. Найгарячіше буде на півдні, сході та частково в центрі країни. В Україні можуть знову оголосити найвищий клас пожежної небезпеки – п'ятий.

 

Про це на брифінгу у Кабміні заявив заступник глави МНС Віталій Бут.

«В останній декаді серпня відбудеться повторне підвищення температури повітря. У південних, центральних, східних областях вона може сягнути 40 градусів тепла. Існує ймовірність встановлення ще раз 5-го класу пожежної небезпеки у низці областей», - сказав Бут.

Також він нагадав, що, за даними Укргідрометцентру, підвищення температури повітря в Україні розпочнеться сьогодні.

«Дощі прогнозуються тільки у західних і деяких центральних областях. На вихідних по всій території України буде спекотна погода», - зазначив Бут.

Нагадаємо, цьогорічна посуха в Україні мала негативний вплив на сільське господарство. За словами начальника агрометеорології українського Гідрометцентру Тетяни Адаменко, аномальна спека погано вплинула на врожаї соняшнику. Окрім цього від надмірної спеки постраждали врожаї цукрових буряків та картоплі, також може істотно знизитись врожай кукурудзи.

Джерело: ipress.ua

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!