На укриття для львівських шкіл з міського бюджету виділили 48,5 млн грн

2812 0
Кожна зі шкіл отримала різні суми, у залежності від їхнього стану.
Фото: uk.wikipedia.org

Фото: uk.wikipedia.org

На ремонт та облаштування укриттів у львівських навчальних закладах середньої освіти з міського бюджету скерували 48,5 мільйонів гривень. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив в.о. директора департаменту гуманітарної політики ЛМР Євген Бойко.

У червні та першій половині липня у школах тривали обстеження укриттів. Відповідно до результатів, 84% навчальних закладів мають укриття, де зараз тривають ремонти, а 16% ні, тому зараз місто веде перемовини з районними адміністраціями, приватними установами, які є неподалік шкіл, щоб діти у разі небезпеки могли піти в їхні укриття.

Читайте також: У Львові шкільні укриття обіцяють облаштувати за бюджетні кошти

За словами Євгена Бойка, школи отримали від міста різні суми залежно від стану укриттів.

«Йдеться про різні види робіт – є школи, де укриття більш готові, і коштів треба менше, а є такі, де ситуація гірша, а коштів треба більше. Згодом у кожному навчальному закладі додатково проведемо перевірку. Усі роботи мають завершити до початку нового навчального року, тобто до 1 вересня», – каже він.

Загалом, продовжує він, зараз стан укриттів, якими у школах здебільшого слугують підвальні приміщення, є різний. Справжні бомбосховища є лише у кількох школах Львова.

«Мінімальними вимогами до укритів у школах є стяжка, відповідне освітлення, обладнані санвузли, аптечка, якісно організовані безпекові заходи з боку педагогів», – додає Євген Бойко.

На запитання про те, чи відомі місту випадки, коли керівництво школи долучає батьків до збору коштів на облаштування укриттів, в.о. директора департаменту гуманітарної політики ЛМР зазначив, що скарги є і по кількох об’єктах уже проводять службові розслідування. Їхньої кількості він не називає. 

Читайте також: А якщо напад? В якому стані перебувають укриття у львівських школах

«Долучення батьків до облаштування чи ремонту укриттів може бути виключно за їхньої ініціативи. Керівництву школи строго заборонено збирати з батьків кошти на ремонт укриттів. Випадків достатньо, щоб провести службове розслідування», – зазначив він.

Нагадаємо, що з міркувань безпеки, зокрема, під час повітряних тривог, закладам освіти рекомендують змішане навчання: поєднання очного та дистанційного. У школах може перебувати така кількість дітей та вчителів, яка може за потреби перейти в укриття.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!