До Львова приїдуть діти зі Сходу, аби відсвяткувати Великдень

2303 0
8 дітей з містечка Тошківка Луганської області приїдуть до Львова сьогодні та проведуть у місті усі Великодні свята.
фото: prolviv.com

фото: prolviv.com

Як розповів Tvoemisto.tv директор Львівської гімназії Блаженного Климентія Шептицького отець Олег Ладнюк, дітей зі Сходу у гімназії прийматимуть уже вдруге. Цьогоріч восьмеро учнів 5-9-х класів з Луганщини гостюватимуть у Львові до 18-го квітня.

"Як військовий капелан з 2014-го року я щороку їжджу в зону АТО. Завжди їздив туди на Великдень, а потім вирішив, що буде більше користі, коли не капелан поїде до військових і людей там, а якщо діти звідти приїдуть сюди", – розповідає отець Олег.

За його словами, у гімназії є традиція проведення "Ярмарку солодощів", коли діти приносять приготовлені власноруч смаколики і продають їх. Долучаються і батьки.

Читайте також: Благодійний Великодній кошик: як допомогти потребуючим у Львові 

"Я запропонував виручені з ярмарку кошти витратити на таку акцію  запросити дітей до Львова і повністю компенсувати їм поїздку. Хоча, цього року нам не вистачило грошей, бо частину з них ми перерахували на лікування вчительки однієї з шкіл та ще однієї школярки",  пояснює отець Олег. 

Діти приїдуть до Львова сьогодні ввечері. Їх розмістять у сім'ях учнів гімназії, дехто житиме в родинному домі "Покрова". Для гостей у Львові підготують цілу культурну програму. Серед обов'язкових планів  відвідини Шевченківського гаю. 

Розмовляла Марічка Мишок


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!