На вежі парламенту Канади заграють українські колядки

1176 0
Спеціальна подія, приурочена до православного Різдва, відбудеться 7 січня.
Фото з соцмереж

Фото з соцмереж

7 січня на площі навпроти будівлі федерального парламенту Канади в Оттаві заграють українські колядки. Спеціальна подія приурочена до православного Різдва. Про це повідомляє Укрінформ.

Читайте також: «Як робила ваша бабця, так і правильно», Яринна Винницька про традиції Різдва

Як повідомили у Конгресі українців Канади, колядки лунатимуть із Вежі Миру Центрального блоку парламенту з 12:00 год до 12:20 год за місцевим часом.

Вони будуть виконані на карильйоні – механічному музичному інструменті, встановленому у годинниковій вежі парламенту. 

Вежа миру у самому центрі канадської столиці, висотою 98 метрів, є центральним архітектурним елементом комплексу споруд парламенту Канади. Збудована у 1920 році. Всередині вежі встановлений карильйон на 53 дзвони.

Додамо, що співачка та дослідниця автентичних пісень розповіла про старовинні українські колядки, а також про те, які дві найвідоміші мелодії світу базуються на українських наспівах. 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!