На в’їздах у населені пункти пропонують встановлювати острівці для зниження швидкості

2232 1
Спеціальні острівці необхідні задля зменшення швидкості авто при в’їздах у населені пункти.
Ілюстративне фото: strathcona.ca

Ілюстративне фото: strathcona.ca

У Міністерстві регіонального розвитку пропонують будувати штучні острівці на трасах для зменшення швидкості при в’їздах у населені пункти. Про це на своїй сторінці у Facebook написав заступник керівника Мінрегіонбуду Лев Парцхаладзе.

Читайте також: В Україні на дорогах із інтенсивним рухом будуватимуть багаторівневі розв’язки

За його словами, острівці штучно створюватимуть вигини проїзної частини, що змушуватиме водіїв пригальмовувати та знижувати швидкість при в’їзді у місто чи село.

«За статистикою внаслідок ДТП в Україні щорічно гине близько 4 тис. людей. З них майже 20% – внаслідок перевищення безпечної швидкості. А такі зміни на дорогах змусять водіїв бути більш уважними за кермом. У Європі цю практику називають "traffic calming", коли на дорогах проводять цілий комплекс із дизайну та створення штучних нерівностей для уповільнення руху. А всесвітня організація охорони здоров'я рекомендує застосовувати такий комплекс заходів задля безпеки громадян», – вважає Лев Парцхаладзе.

Острівці повинні мати напівовальну форму та бути вищими за проїзну частину на 5-10 см поза населеними пунктами та 15-20 см в населених пунктах. Їх влаштовуватимуть на смузі руху у напрямку населеного пункту. Наразі цей проект змін до Державних будівельних норм лише розробляють.

Читайте також: В Україні планують впровадити нову дорожню розмітку

Нагадаємо, на нерегульованих переходах із чотирма та більше смугами будуватимуть острівці безпеки. 

Довідка

Державні будівельні норми (ДБН) — обов’язкові до виконання нормативні документи, які використовуються під час проектування нових та реконструкції наявних будівель, кварталів, мікрорайонів відповідно до їхнього призначення.

 


Читайте також:
28 Листопада, 2018 16:11
666 ... замість доріг будувати острівці ? ... спробуйте ... тільки за кошти громад отих "населених пунктів" ... селяни вам конкретно "подякують" ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!