Політична реклама

На відремонтованій вулиці Городоцькій у Львові висадять кущі

1362 0
Містобудівна рада розглянула проект ініціативної групи з озеленення вул. Городоцької від торгового центру «Магнус» до церкви Анни. Архітектори переконують: дерева посеред вулиці посадити не вийде, а от газон і кущі – цілком реально.

Архітектори з містобудівної ради Львова розглянули пропозиції групи активних львів’ян, які пропонують  висадити на роздільній смузі вул. Городоцької дерева і тим самим оживити магістраль, інформує Zaxid.net.

Щоправда архітектори одразу заявили, що згідно з державними будівельним нормами садити там дерева не можна. Окрім цього потрібно чітко знати, що фізично знаходиться під підвищенням, яке ділить вул. Городоцьку.

«Окрім цього під цим підвищенням розташований колектор та інші мережі. Садити дерева там не можна, оскільки кореневища можуть їх пошкодити. І, взагалі, такі ідеї потрібно подавати перед ремонтом вулиці, а не після»,– зазначив директор департаменту архітектури та містобудування Андрій Павлів. І додав, що не зовсім розуміє призначення цього острівця посеред дороги, однак проект перед ремонтом їм ніхто не показував.

Також архітектори висловились проти дерев з огляду перекриття перспективи вулиці. Мовляв насадження перекриють огляд на церкву Анни. Як альтернативу запропонували висадити газон і живопліт, або встановити там так звані мобільні зелені насадження – горщики з квітами.

 «Газон там однозначно можна і треба садити. Кущі теж, але не вищі 1-1,2 метраи. Тоді б і вулиця ожила, і пішоходи не перебігали б її там,  де їм заманеться», – зазначив архітектор.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!