На війні з росією загинув львівський пластун Тарас Гаврилишин

4246 0
З початком повномасштабної війни пішов добровольцем на фронт, служив у 45-ій артилерійській окремій бригаді.
Фото: Пласт Львів/ Facebook

Фото: Пласт Львів/ Facebook

У бою з російськими окупантами на південному напрямку загинув львівський пластун, курінний 25-го куреня «Чорноморці» імені Святого Миколая Тарас Гаврилишин.

Джерело: Пласт Львів у Facebook

«В російсько-українській війні під час звільнення українських земель на південному напрямку загинув львівський пластун Тарас-Тимофій Гаврилишин, ЧМ.

Друг ТеТе (чорноморське псевдо «Айсберг») в перші дні повномасштабного вторгнення разом з іншими побратимами з куреня Чорноморці, зголосився добровольцем до лав Збройних сил України. Відбував службу у 45 артилерійській окремій бригаді», – йдеться у повідомленні.

Тарас Гаврилишин навчався у Львові, закінчив географічний факультет Львівського Національного університету ім. І. Франка.

Як повідомляють в організації, вступив до Пласту у 1997 році. Належав до юнацького куреня ч. 15. ім. Павла Полуботка у Львові, а згодом – до 25 куреня УСП «Чорноморці» ім. Святого Миколая. Багаторічний активний інструктор з усіх ділянок практичного пластування. Один із головних інструкторів морського пластування, зокрема у вітрильництві, водному мандрівництві, піонірці, картографії, самозарадності. Інструктор на Крайовому Морському таборі в Арґентині у 2018 році. Абсольвент табору «Лісова школа». Був курінним 25 куреня УСП «Чорноморці» ім. Святого Миколая в Україні.

Займався прокладанням гірських маршрутів, був туристичним гідом по Карпатах. Останні кілька років професійно займався будівництвом сучасних човнів різних типів. Також за багаторічне поширення ідеології українського мореплавства нагороджений медаллю 100-річчя прапора Військових морських сил Збройних сил України.

Нагадаємо, Тvoemisto.tv започаткувало Книгу пам'яті загиблих Героїв російсько-української війни. Про небесний батальйон Львівщини читайте тут

Юлія Осим

Фото зі сторінки Пласту 

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!