На в'їздах у великі міста збираються будувати перехоплювальні парковки

2601 0
Таким чином планують вирішити проблему заторів та нестачі паркомісць.
Фото: Хмарочос

Фото: Хмарочос

В Україні збираються будувати перехоплювальні парковки при в’їзді в місто, на яких можна залишити автомобіль, а далі поїхати громадським транспортом. Відповідні зміни до Державних будівельних норм запрацюють з 1 липня, повідомляє на своїй сторінці у Facebook заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Лев Парцхаладзе.

«Власник авто перед заїздом до центру міста може залишити своє авто на такій парковці і пересісти на громадський транспорт, щоб зручно дістатися до необхідного місця призначення», — пише він.

Читайте також: Перед ляльковим театром у Львові ліквідували хаотичну парковку

За його словами, практика перехоплювальних паркінгів дуже розповсюджена у Європі та інших країнах світу, оскільки:

  • значно полегшує транспортний рух у великих містах;
  • розвантажує центральні райони від надмірної кількості автомобілів, зменшуючи проблеми з парковками та заторами на дорогах.


Перехоплюючі автостоянки мають розміщуватися поблизу залізничних станцій, авіаційних терміналів, станцій метро, зупинок маршрутного таксі та іншого громадського транспорту на під’їзді до центральної частини міста. Мінімальна відстань до вказаних об’єктів — 150 м. 50% машиномісць на таких автостоянках будуть розраховані на водіїв, які залишають авто на весь день, ще 25% — для тих, хто паркуватиметься на декілька годин.

Візуалізація зі сторінки Льва Парцхаладзе у Facebook


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!