На в’їзді до Львова роздають повістки

22719 5
Працівники ДАЇ разом з військовими комісарами вручають повістки на в’їзді до міста. У військкоматі пояснюють, що мають на це право.

Нині на шляху до Львова є одинадцять блокпостів. Разом із працівниками ДАІ на цих блокпостах чергують і спецпризначенці батальйону «Львів». Їхнє завдання – знайти зброю, вибухівку й терористів. Однак користувачі мережі Facebook пишуть, що разом з ними чергують ще й представники військкомату, які вручають повістки водіям, – повідомив інфоресурс «Korupciya.com».

«УВАГА!!!!! Нова схема вручення повісток про мобілізації!!!!!
Працівники ДАІ зупиняють вас, беруть права та запрошують до них в транспортний засіб (усе дуже ввічливо), ви сідаєте, а там військовий комісар із повісткою, в яку тільки вписує ваше ПІБ. Так учора зупинили мого знайомого по дорозі в Самбір»,Дідух Андрій.

Читайте також: Відтепер чоловіки з вищою освітою служитимуть в армії довше

«Увага, Львів! 7.02.2015 р. на в'їздах в місто стоять пости 1 даїшник + 1 автоматчик + 2 з військкомату. Даїшник зупиняє, бере права й техпаспорт, просить вийти з авто, представники військкомату намагаються виписати повістку прямо на дорозі. Правомірність таких дій викликає сумніви, м'яко кажучи. Майте на увазі і будьте готовими гідно повестися в подібній ситуації. Незайвою буде консультація юриста», Natalia Dziklevych.

«Вже не бі-бі-сі, а інформація від друзів – дійсно ДАЇ зупиняє, взяли права і запросили у свою автівку, де сидить представник воєнкомату. Він переписує в повістку усі дані і вручає. Пояснення людині, що ти вже стоїш на обліку і відвідував воєнкомат, ніяк не впливають.
Це відбулось на Стрийській трасі на під"їзді до Львова»,  InLviv.net.

Цю інформацію підтвердив речник обласного військкомату Роман Поронюк. За його словами, повістка дається для уточнення облікових даних у військкоматі, адже є чимало військовозобов’язаних, які ухиляються від мобілізації.

Читайте також: Ухилення від призову у Львові – рідкість

 «Наше завдання – сповістити людині, що потрібно з’явитися до військкомату, а метод оповіщення – це вже на наш вибір. Ми вручаємо повістки не у Волинській області, а на території Львівської області – у нашій зоні відповідальності», – пояснив Роман Поронюк.

Таким чином військовозобов’язаний отримує повідомлення про виклик до військкомату, а відтак йому важче уникнути відповідальності за ухилення від мобілізації, – інформує ZAXID.NET.


Читайте також:
10 Лютого, 2015 17:46
Вася Навіть якщо комісаріат придумав такі методи вручення повісток, то напевно все має бути нормативно грамотно - твоє прізвище вже має бути надруковане в повістці, а не находу на коліні шось там малювати, шо гурток образотворчий.
10 Лютого, 2015 00:54
Микола а воювати за нас хто буде? Аеропорт розбомбили, Дербальцево ледве тримається. Якби не хлопці які там (а там такі як ми з тобою: нема там суперменів та командос) то і нам було б не солодко....
А "ви не маяте права" кричать каліки, які навіть 1000 грн за останній місяць не дали на АТО. І НАВІТЬ ВОЛОНТЕРОМ ТУДИ НЕ ХОЧУТЬ ПОЇХАТИ... Тепліше біля маминоі цицьки?! От на вас, гамнюків, і розрахована путінська пропаганда. Впевнений -їх тішить кожен ваш " мудрий" допис! Так тримати!
9 Лютого, 2015 18:44
хз А в окопах за тебе пацани посидять ?
9 Лютого, 2015 12:07
Народ Маєте повне право не виходити з автомобіля, права та техпаспорт не зобов`язані передавати в руки ДАЇшникам!!!На дорозі є три учасника - автомобіліст,пішохід, ДАЇ! А воєнкоми нехай ро[***] свою роботу як це вимагається законодавством України!!!
9 Лютого, 2015 11:48
Андрій яке право має ДАЇ забирати права чи документи на машину і запрошувати вас в свою машину? якщо вас вже зупинили просто напосто не давати в руки даїшнику свої докумени показали в своїх руках і допобачення.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!