На всіх напрямках Сили оборони України зупинили противника, – Генштаб

2848 0
Триває п’ятнадцята доба героїчного протистояння Українського народу російському воєнному вторгненню.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Сили оборони України дають відсіч та стримують наступальну операцію збройних сил РФ. Більше того, на всіх напрямках противника зупинили Сили оборони України, успіху він не має та намагається втримати зайняті рубежі і позиції. Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

На Поліському напрямку окупанти продовжують утримувати населені пункти Поліське, Кухарі, Бородянка, Андріївка, Мотижин, Гореничі, Буча, Демидів. Ворог намагається відновити боєздатність підрозділів, що понесли значні втрати, здійснює перегрупування та не відмовляється від задуму блокування Києва із заходу та південного заходу. Не виключається підготовка та проникнення диверсійно-розвідувальних груп противника в Київ під виглядом евакуйованих жителів окупованих населених пунктів.

Читайте також: Росія скинула авіабомби на Суми. Є постраждалі, зокрема діти

Силами оборони України відбито спробу форсування противником річки Ірпінь в районі населеного пункту Мощун, противника відкинуто, населений пункт звільнено.

На Миколаївському напрямку ворог намагається закріпитись по населеним пунктам Лупарево, Правдино, Благодатне, Новогригорівка, Калинівка, Киселівка, Першотравневе, Олександрівка, Бургунка, Береслав, Таврійськ.

На Кримському напрямку зафіксували посилення угруповання противника батальйонною тактичною групою зі складу 336-ї окремої бригади морської піхоти Балтійського флоту збройних сил РФ.

Читайте також: Україна готова говорити та шукати компроміси, але не капітулювати, – Зеленський

Як особливість, за даними Генштабу, ворог, аби ввести в оману підрозділи Сил оборони України, почав позначати себе жовтою стрічкою на рукаві. Проте для ідентифікації приналежності до ЗС РФ жовта стрічка також кріпиться на ногу.

Нагадаємо, що про нові втрати противника на 15 день війни можна дізнатися тут.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!