На всій території України вводять воєнний стан

2722 0
Небо над Україною закрили.
Фото: radiosvoboda.org

Фото: radiosvoboda.org

На всій території України вводять воєнний стан. Про це повідомив президент України Володимир Зеленський у зверненні до українців. Перед тим президент сказав, що скликає Раду Національної безпеки і оборони, яка введе воєнний стан. 

Небо над Україною закрили. Зокрема, через закриття повітряного простору України всі рейси з/до аеропорту Львів скасували. Про зміни обіцяють повідомити додатково.

Нагадаємо, що президент Росії Володимир Путін о 4 ранку виступив з екстреним зверненням до росіян та заявив про початок «спеціальної військової операції». Про це він повідомив у трансляції, яку вів канал «Росія 24». Він каже, що своє рішення ухвалив, після того, як до нього звернулися ватажки самопроголошених «республік» на Донбасі.

 «Мною ухвалено рішення про проведення спеціальної військової операції. Її мета захист людей, які протягом восьми років зазнають знущань, геноциду з боку київського режиму, і для цього ми будемо прагнути демілітаризації та денацифікації України, а також переказу суду тих, хто вчинив численні криваві злочини проти мирних жителів, у тому числі та громадян РФ», – заявив він.

Для довідки

Воєнний стан – це особливий правовий режим, який вводять на всій території країни або в окремих її місцевостях у разі збройної агресії чи загрози нападу, небезпеки державній незалежності України, її територіальній цілісності. Він передбачає надання відповідним органам державної та військової влади повноважень, необхідних для відвернення загрози, а також тимчасове обмеження конституційних прав і свобод людини і громадянина. Детальніше читайте тут.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!