На вулиці Турецькій у Львові реконструювали дворик. Фото

2642 0
Проект реалізовували спільно з мешканцями прилеглих будинків.
Фото: Інститут просторового розвитку/Facebook

Фото: Інститут просторового розвитку/Facebook

У Львові на вулиці Турецькій реконструювали внутрішній дворик. Там встановили освітлення та виділили окрему зону для паркування. Про це повідомляє ЛКП «Інститут просторового розвитку» на своїй сторінці у Facebook.

Проект реконструкції розробили архітектори спільно з місцевими мешканцями під час воркшопу влітку 2016 року, повідомив у коментарі Tvoemisto.tv співробітник «Інституту просторового розвитку» Олександр Шутюк.

«Тоді ми зібрали по одному подвір’ю з кожного району, кожним із них займалася окрема команда архітекторів, яка спільно з мешканцями шукала проблеми в дворах, пропонувала своє бачення змін, на основі чого формувалася окрема концепція», – сказав він.

Читайте також: «Місце щасливих людей» у Львові планують облаштувати вже цього року

Одну з таких концепцій реалізували у проекті реконструкції дворика на вулиці Турецький. Роботи замовила Галицька райадміністрація, вони закінчились восени минулого року. За словами Олександра Шутюка, подібні проекти вже реалізували також  у Шевченківському та Залізничному районах міста.

За словами начальника відділу комунального господарства Галицької районної адміністрації Ігоря Савки, роботи виконало підприємство «Будформат», їх повна вартість склала 420 тис. грн.

«Підприємство провело роботи по мощенню, влаштуванню дворової дощової каналізації, освітленню та встановлення лавок. Також ще незавершені роботи з озеленення, люди хочуть облаштувати відпочинковий куточок із мангалом, відкритий простір», – сказав він.

Читайте також: Де у Львові планують будувати велодоріжки. Перелік вулиць

Він додав, що незавершені роботи будуть фінансувати мешканці прилеглих до дворика будинків.

Анна Журба, Микита Гладченко

Фото: Інститут просторового розвитку/Facebook


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!