У Львові платформи зупинок на вулиці Чернівецькій зроблять нижчими

2732 0
Ці роботи не були передбачені первинним проєктом, вони увійдуть до корегованого.
фото: зручне місто

фото: зручне місто

На вулиці Чернівецькій у Львові переробляють платформи зупинок, їх понижують. Також вулицю мають озеленити, облаштувати зупинки та світлофор. Завершити усі роботи підрядник має за декілька місяців. Про це у коментарі Тvoemisto.tv розповіла директорка ЛКП «Львівавтодор» Оксана Єстеферова.

«Торік ми відновили рух цією вулицею, але є ще деякі моменти. Підрядник у цьому році буде виконувати роботи з озеленення та низку інших. Досить багато робіт залишилось. Переробляємо посадковий майданчик, відповідно до нових норм, які вийшли у 2018 році. Також там стоятиме павільйон», – каже вона.

Читайте також: Фонтан на площі Двірцевій обійшовся Львову у майже 7 мільйонів гривень. Як він працює

Висота платформ на посадкових майданчиках на трамвайних зупинках повинна становити 25 сантиметрів. Якщо платформа вища – це небезпечно, бо багато львівських трамваїв мають три сходинки і остання нижча, ніж платформа.  

Ці роботи не передбачали первинним проєктом, вони увійдуть до корегованого проєкту. Оксана Єстеферова додає, що наразі не відома сума, на яку «скорегують» вартість робіт. Її назвуть після експертизи корегованого проєкту.

«Два-три місяці підряднику треба, адже ще є озеленення, впорядкування зупинок, облаштування світлофора і його програмування», – зазначила вона.

Нагадаємо, вулицю Чернівецьку розпочали реконструювати у червні торік. У листопаді її відкрили для проїзду. Роботи виконує ТзОВ «Вельт-Капітал». Загальна вартість ремонту становить майже 90 млн грн. Проєктом реконструкції вулиці передбачено заміну всіх комунікацій, облаштування окремих смуг для громадського транспорту, велодоріжка, встановлення вуличних меблів, озеленення. Трамвайні колії на вулиці Чернівецькій ремонтували у 2017 році за 1,5 млн євро.

Вікторія Савіцька


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!